De boodschappen
Bakspray
Cheescake toppings
228 gram roomkaas (niet light!)
1 groot vrije uitloop ei, steenkoud
66 gram fijne suiker
½ theelepel vanille-extract
¼ theelepel zeezout
1½ theelepel poederkoffie of cacao
Brownie-beslag
142 gram ongezouten boter
1 theelepel instant espressopoeder (optioneel)
200 gram fijne suiker
80 gram ongezoet cacaopoeder
¼ theelepel zeezout
2 grote vrije uitloop eieren, koud
½ theelepel vanille-extract
63 gram bloem
Dit cheesecake brownies recept leek erg bewerkelijk maar dat viel heel erg mee. Er zijn veel foto's, omdat het recept zo ingewikkeld leek hebben we elke stap gefotografeerd :D Ze smaken erg lekker - zeker voor de chocolade-lover - zoals gezegd het viel erg mee. Dus hou je van brownies, geef deze een kans!
Hier zijn ze, in stappen ;)
De voorbereiding
Spray een 23x23cm bakvorm licht in.
Knip bakpapier kruislings en spray licht.
Breng een laagje water aan de kook.
Snij de vette roomkaas in kleine blokjes.
Maak de twee toppings
Smelt de kaasblokjes au bain marie.
Roer door en neem van het gas.*
Roer het ei door de kaas.
*Laat de au bain marie op het vuur staan
Roer er suiker, vanille en zout door.
Roer de cheesecake-mix heel goed glad.
Verdeel het mengsel over twee kommen.
Roer koffie- of chocoladesmaak door 1 kom.
Laat kom 2 naturel en zet beide kommen opzij tot later.
Verwarm de oven voor op 170°C
Zo maak je het brownie beslag
*Smelt de boterblokjes au bain marie.
Voeg suiker, zout, cacao toe en smelt het.
Roer stevig door en laat 5 min. afkoelen.
Geen paniek als je beslag nu stijf lijkt, het komt na deze stappen goed!
- Klop 1 voor 1 de eieren door het beslag met een rubber spatel en roer de vanille er door.
- klop stevig door na elke toevoeging tot je beslag er glad en glanzend uitziet.
- Voeg het meel toe en klop het met de spatel door tot het onzichtbaar is, geef het 30 slagen extra.
- Hou +/- 125 gram beslag apart en zet het op een warme plek.
Zo bak je de brownies
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
Schep de toppings afwisselend op het beslag.
Schep daar weer klodders beslag op.
Bak de brownies in +/- 25 minuten gaar.
Check de brownies met een stokje en laat ze dan in het bakblik op een rooster helemaal afkoelen.
Til het gebak aan het papier uit de vorm.
Snij in vieren en ieder kwart ook in vier stukjes.
Fijne paasdagen!
Onderaan het recept vind je nog extra baktips!