Boodschappenlijstje
100 gram pure chocolade (70%)
300 ml volle melk
85 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eidooiers
300 ml slagroom
Serveren met
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
geraspte chocolade
Vandaag maken we chocolade roomijs met een recept van Jamie Olivier. We hebben er hoge verwachtijngen van want het wordt gemaakt met echte chocolade en verse slagroom. Dat lijkt ons wel wat!
Zo maak je Jamie's Chocolade ijs
Zet de container van de ijsmachine minimaal 1 nacht van te voren in de vriezer!
Neem een steelpan met een dikke bodem
Hak de chocolade klein.
Giet de melk er bij.
Verwarm de melk zacht.
Blijf roeren tot het glad is.
Neem de pan van het vuur en laat de chocolademelk iets afkoelen
Doe dooiers en suiker in een grote kom.
Klop het tot een bleek en dik mengsel.
Roer de chocolademelk erdoor.
Zeef het chocolademengsel terug in de pan.
Laat het zacht koken en blijf aldoor roeren.
Laat indikken tot het de achterkant van een lepel bedekt.
Schenk het chocolademengsel in een koude kom.
Roer af en toe totdat het mengsel op kamertemperatuur is
Klop de slagroom zacht en spatel dan het koele chocolademengsel er door.
Doe het chocolademengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.
Draai ijs zoals het in de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine staat!
Zet het ijs in de vriezer tot je het nodig hebt.
Neem het 10 minuten van tevoren uit de vriezer.
Schep het ijs in glazen en klop intussen slagroom (optioneel), schaaf chocolade en bestrooi het ijs ermee