Chocolade/kersen-cupcakes
150 gram boter
150 gram fijne suiker
3 vrije uitloop eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
mespuntje zout
2 eetlepels cacao
125 ml melk
100 gram pure chocolade
doosje diepvries zwarte kersen
klein stukje chocola
1/4 l slagroom
1 zakje klopfix
Voor Moederdag bakken we bij Snazzie 12 retro chocolade cupcakes. Ze zijn gevuld met kersen en slagroom, heerlijk voor mama bij haar koffie of thee. Op zaterdag bakken we alvast de cupcakes bakken voor zondag, dat kan prima. Maar klop op zondagochtend pas de slagroom en maak dan gelijk cupcakes op.
Zo maak je chocolade/kersen-cupcakes
Zaterdag 10 mei
Smelt 100 gram chocola au bain marie en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 175°c.
Mix de boter en de suiker romig.
Voeg de eieren per stuk toe.
Klop de eieren door de botermix.
Zeef het zelfrijzend bakmeel samen met de cacao erbij.
Vouw het meel er in gedeelten in en schraap de randen schoon.
Roer de melk en de afgekoelde chocola door het beslag.
Nu zou het beslag er zoals op de foto uit moeten zien.
Zet papieren vormpjes in het bakblik en vul ze 2/3 met beslag.
Schuif de cupcakes in de oven en bak ze in 20 minuten gaar maar niet helemaal droog.
Laat de cupcakes 5 min. in de vorm en dan op een rooster helemaal afkoelen
Bewaar de cake'jes tot morgen in een afsluitbare plastic doos.
NB Bij ons was 20 minuten baktijd net te lang (nieuwe oven?), dat zie je aan de barstjes in de cake. Dus check ze na een kwartier! De cake'jes smaken nog steeds goed, de slagroom en de kersenvulling maken ze minder droog. Maar ze kunnen echt lekkerder!
Moederdag, zondag 11 mei
Maak een gaatje in de cupcakes.
Laat de kersen even uitlekken.
Klop de room stijf met suiker en klopfix.
Vul de gaten in de cake'jes met kersen.
Spuit een grote toef slagroom op de cupcakes.
Met geschaafde chocola en een kers maak je deze retro-cupcakes af.
Snazzie.nl wenst iedereen morgen een supergezellige moederdag!