Boodschappenlijstje
een reep Tony's Chocolonely, melk
en/of een reep Tony's Chocolonely, puur
en/of chocladeknoopjes
30 ml slagroom (2 eetlepels)
een kikker-chocoladevorm
Net begonnen aan boek vier, Harry Potter en de vuurbeker, hebben we vreselijk trek in de chocolade kikkers van Zacharinus' Zoetwarenhuis gekregen. Gelukkig zijn ze met onze fijne chocoladevorm snel gemaakt, alleen een paar uur opstijven dus we beginnen vroeg en maken ze zelf, melk en puur. Fijn dat ze snel klaar zijn, want deel 4 is een heel dik boek!
Zo maak je chocolade kikkers
Smelt de chocola au bain marie.
Doe de slagroom er bij.
Roer het goed door elkaar.
Giet de chocola in de vorm.
Tik een paar maal met de vorm op je werkblad om luchtbelletjes te verwijderen en laat de kikkers een nachtje harden in de ijskast.
Tik de kikkers voorzichtig uit de vorm.
De kikkers zijn goed gelukt, kijk hier voor aubain marie smelten.
We gaan lekker thee zetten bij onze chocoladekikkers en dan verder lezen, gezellig met z'n allen op de bank!