Boodschappenlijstje
125 gram patent bloem
25 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1 groot vrije uitloop bio-ei
60 gram fijne suiker
2 eetlepels plantaardige olie
100 ml volle melk
100 - 150 gram chocoladeknoopjes
Er zijn veel chocolade-lovers bij snazzie, van jong tot oud(er) en alles er tussenin. Wat beter op een koude februaridag dan een heerlijke dubbele chocolade muffin bij je thee? Voor de liefhebbers kloppen we er slagroom bij, dan wordt het een feestje. Zeker onverwacht, zoals na schooltijd!
Zo maak je dubbel chocolade muffins
Verwarm de oven voor op 180°C
Zeef bloem, cacao en bakpoeder in een grote kom.
Roer alles door elkaar tot het goed gemengd is.
Doe het ei met de suiker, olie en melk in een kan.
Klop het door elkaar tot het goed gemengd en luchtig is.
Schenk het eimengsel bij het meelmengsel.
Meng tot het goed gemengd is.
Schep dan de chocoladeknoopjes er door.
Zet 6 vormpjes in het bakblik.
Verdeel het beslag er over.
Bak de muffins in +/- 20 minuten.
Laat de muffins afkoelen.
Smelt de witte chocolade knoopjes au bain marie.
Roer en neem de chocolade van het vuur als het smelt.
Schep de gesmolten chocolade over de muffins.
Druk chocoladeknoopjes in de natte chocola.
Laat de chocolade opstijven en serveer optioneel met slagroom.
Wij gaan nu slagroom kloppen en thee zetten!