Boodschappenlijstje
700 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram koele boter
150 gram fijne suiker
2 grote sinaasappels, fijngeraspte schil
sap van één sinaasappel
150 gram chocolade (knoopjes)
200 ml volle melk, plus extra
clotted cream
2 mandarijnen
Een Engels ontbijtje met scones? Ja lekker, met clotted cream erbij en een lekkere jam. De cranberryjam die we begin december gemaakt hebben zal er lekker bij smaken. We hebben ook nog zoete abrikozenjam voor de monstertjes, zij zijn niet zo dol op de cranberry ;)) Met mandarijntjes erbij, koffie en thee, heel gezellig!
Zo maak je 40 mini chocolade-sinaasappel scones (wij maken een half recept)
Hak de chocolade klein.
Rasp de sinaasappelschil.
Pers de sinaasappel.
Zeef het zelfrijzend bakmeel.
Snij de koele boter in blokjes.
Doe de boterblokjes bij het meel.
Wrijf de boter in tot je broodkruimeltjes hebt.
Meng de suiker erdoor.
Dan de stukjes chocolade...
...en de sinaasappelrasp.
Roer het sap door de melk.
Schenk het melkmengsel geleidelijk bij het meelmengsel terwijl je roert
Vouw het in tot er een grof deeg ontstaat.
Kneed het deeg kort met de hand.
Vorm het in een platte cirkel van 2cm hoog.
Verwarm de oven voor op 210°C en leg bakpapier op 2 bakplaten
Steek er scones uit met een uitsteker van 4 - 5cm.
Leg de scones op de bakplaat en bestrijk ze met melk.
Bak de scones in 12 tot 15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de hete scones eerst wat afkoelen op de bakplaat.
Verhuis ze dan naar een rooster om af te koelen.
Serveer de chocolade-sinaasappel scones met clotted cream, en jam.
Geef er - het recept volgend - ook mandarijnpartjes bij, we wensen je een fijne zondag!