Boodschappenlijstje
750 gram bio trostomaten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
zeezout & zwarte peper, naar smaak
75 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel tahini
320 gram tonijn, in blik
citroensap naar smaak
zeezout & zwarte peper, naar smaak
1 ciabatta brood, zelf afbakken
1 handje rocket
1 handje basilicum
Nog een lekker broodje dat meegaat op onze picknick is deze tonijnsalade met geroosterde tomaten. We hebben alleen de hoeveelheid tonijn en tomaten aangepast, minder tomaat en meer tonijn want de tonijn werd totaal overschaduwd door tomaten en groen ;)
Zo maak je de ciabatta met tonijnsalade en geroosterde tomaten
Bak de ciabatta zoals het op de verpakking aangegeven staat.
Was en snij de tomaten, snij de knoflook en schudt de olijfolie er door.
Bestrooi de tomaten met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verwarm de oven tot 160°C en rooster de tomaten in 45 tot 60 minuten
Doe de tahini en yoghurt in een schaal.
Voeg de uitgelekte tonijn er aan toe.
Dan zout, peper en citroensap.
Schep alles door elkaar.
Laat de tomaten even afkoelen.
Snij het brood open, besmeer het met de tonijn.
Leg de warme tomaten er op.
Leg er rocket en basilicum bovenop.
Snij het brood in dikke stukken.
Enjoy!