De boodschappen
1 ongesneden zuurdesembrood
3 rode puntpaprika's
1 grote of 2 kleine courgette(s)
1 grote of 2 kleine aubergine(s)
2 of 3 rode uien
extra virgin olijfolie om in te bakken
wat takjes verse platte peterselie
wat takjes verse basilicum
1/4 theelepel gedroogde oregano
2 grote, vrije uitloop eieren
30 gram Pecarino Romano, geraspt
Ciambotta di Verdure is een eenvoudig maar erg lekker vegetarisch lunchgerecht. De knapperige broodkorst is samen met de verse groenten, schapenkaas en eieren (allemaal van Rechtstreex) een heerlijke combinatie, ook voor niet-vegetariërs. Begin wel een dag van te voren voor het lekkerste resultaat!
Zo maak je Ciambotta di Verdure
Was alle groenten en kruiden en laat ze uitlekken, hak dan de kruiden fijn en rasp de kaas.
Roer alle gebakken groenten door elkaar in de kom en doe ze terug in de pan
Plaats het brooddeksel terug op het brood en zet het brood een nacht weg (op kamertemperatuur) zodat de korst van het brood kan harden. Snij het brood de volgende dag in dikke sneden en serveer het of neem het gezellig mee, op een picknick.
Mangiare gustoso!