SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Consiglioni rigatti con 3 formaggi

grote pastaschelpen uit de oven
Hoofdgerecht, Italiaans, Met verse groenten, Met kaas, Pasta en Vegetarisch
Large pasta shells side

De boodschappen
16 pasta schelpen (conchiglioni rigati)
45 gram Parmezaanse kaas, geraspt
2 ballen Mozzarella, fijngehakt
150 gram ricotta
30 gram Parmezaanse kaas
wat takjes verse basilicum
zeezout & versgemalen zwarte peper

Salsa di pomodoro
30 ml olijfolie
2 geplette teentjes knoflook
2 blikken Roma tomaten, fijngehakt
handje basilicumblaadjes, fijngehakt
zeezout & vers gemalen zwarte peper

Vandaag maken we Consiglioni rigatti con 3 formaggi, grote pasta scheolpen met drie soorten kaas. Een lekker recept met beetgare, gevulde  pastaschelpen. Bovendien makkelijk te maken, snel klaar en iedereen vindt deze paste heerlijk, groot & klein!

Zo maak je Consiglioni rigatti con 3 formaggi

Begin met het koken van de pastaschelpen en maak dan de vulling

Large pasta shells 01
Large pasta shells 02
Large pasta shells 03
Large pasta shells 05
Kook de pastaschelpen in water met een beetje zout in 15 minuten al dente. Giet af en laat ze afkoelen.
Plet de ricotta met een vork, roer er de mozzarella, parmezaanse kaas en zout&peper naar smaak door.
Verhit de olijfolie en bak er de knoflook in. Voeg de twee blikken tomaten er aan toe.
Breng de salsa op smaak met basilicum, zeezout en peper. Laat het 25 minuten zacht stoven.
Kijk of er geen water is achtergebleven in de pastaschelpen voor je ze vult.
Large pasta shells 05
Large pasta shells 06
Large pasta shells 07
Leg een blaadje basilicum in elke schelp en vul ze met de kaasmix.
Giet een laagje tomatensalsa in een ovenschaal en leg de pasta erin.
Verdeel de rest van de tomatensalsa over de pastaschelpen.
Verwarm de oven voor op 200°c.
Grote pasta schelpen 9
Grote pasta schelpen 10
Grote pasta schelpen promo
Strooi er parmezaanse kaas en de tweede klein gehakte mozzarellabol over.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de pasta 35 minuten in de oven. 
Neem de folie weg en bak de pasta nog 5 minuten extra, dan smelt de kaas.
Serveer de pasta heet uit de oven met ciabatta, kruidenboter en een simpele groene salade erbij.