De boodschappen
180g pure chocolade, 72%
350 ml verse slagroom, 35%
3 vrije uitloop eiwitten
1 eetlepel vers citroensap
4 vrije uitloop dooiers
80 gram fijne suiker
optioneel: 2 eetlepels rum
Na de lekkere weekendbroodjes van gisteren maken we ook nog een heerlijke chocolade semifreddo van Manuela Zangara, Coviglia al Cioccolato. Gemakkelijk te maken want het is vooral kloppen en vriezen ;) Daarom haalden we ook de oude handmixer van stal, dan gaat het twee keer zo snel.
Zo maak je Coviglia al Cioccolato
Smelt 150g chocola au bain marie zet het opzij, laat het afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de handmixer
Zet de slagroom in de ijskast tot je het straks nodig hebt.
Klop het eiwit met citroensap tot er stijve pieken ontstaan.
Klop de dooiers met de suiker tot ze bleek-geel en luchtig zijn.
Klop de gesmolten chocola (+ rum) door het eidooier-mengsel.
Vouw de slagroom luchtig in het mengsel.
Spatel het geklopt eiwit er zachtjes door.
Schep de mousse in kleine glazen.
Zet de glazen in de vriezer.
Laat de Coviglia al Cioccolato minstens 4 uur in de vriezer staan. Haal ze er 5-10 minuten van te voren uit, dan zijn ze semifreddo.
Schaaf de overgebleven 30 gram chocola over de toetjes.
Wij geven er frambozen uit de tuin en extra slagroom bij.
Godere!