Boodschappenlijstje
250 g witte chocolade
250 g boter
150 g gedroogde cranberries
100 g bloem
1 theelepel bakpoeder
280 g basterdsuiker
5 vrije uitloop eieren
In de winter zijn er genoeg verse cranberries (vossenbessen) te krijgen maar voor deze blondies hebben we gedroogde cranberries nodig. Je vind ze in elke supermarkt in Nederland. Gezond & lekker!
Zo maak je Cranberry Blondies
Verwarm de oven voor op 200°C en hak de chocolade grof.
Smelt chocola en boter au bain marie.
Zeef bloem en bakpoeder in een grote kom.
Voeg de suiker aan het meelmengsel toe.
Roer meel, bakpoeder en suiker goed door elkaar.
Klop de eieren los.
Neem de chocola van het vuur.
Roer het stevig door de meelmix.
Vouw de eieren ook er in.
Tot het beslag glad en glanzend is.
Roer de cranberry erdoor.
Leg bakpapier in het bakblik
Schenk het beslag in het bakblik.
Bak de cake 20 - 25 minuten.
Laat de cake in het bakblik helemaal afkoelen.
Check voor je de cake uit de oven haalt of de randen stevig aanvoelen maar in het midden hoort hij dan nog enigzins zacht te zijn.
Snij de cake in gelijke vierkantjes.
Bestrooi de Cranberry Blondies licht met poedersuiker.