Boodschappenlijstje (voor 4)
500 ml volle melk
4 vrije uitloop bio-eidooiers
200 gram fijne suiker
1 eetlepel maizena
1 theelepel kaneelpoeder
rasp van een halve citroen
rasp van een halve sinaasappel
rietsuiker, voor het knapperige laagje
Nog een Spaans lievelingsrecept van de goede Sint, een toetje dit keer! Lekker zoet, gemaakt met eieren, melk, vers fruit en kaneel met bovenop een gekleurd suikerlaagje, heerlijk! De keuken Pieten maken het graag, kunnen ze lekker met de brander werken! Zo leuk!
Zo maak je Crèma Catalana
Scheid de eieren, vries het eiwit in.
Klop de eidooiers met de suiker.
Klop tot het bleek en luchtig is.
Rasp de citroen en sinaasappel.
Voeg rasp, kaneel en maizena aan het eimengsel toe.
Klop alles door elkaar tot het glad en goed gemengd is.
Voeg al kloppend de melk toe, klop tot de melk is opgenomen.
Zet de pan laag op, verwarm de inhoud langzaam en terwijl je roert wacht je tot de crèma indikt
Giet de dikke hete crèma in de bakjes.
Strooi rietsuiker over de crèma.
Zorg dat je brandertje goed gevuld is.
Ga er mee over de suiker tot het een hard bruin laagje vormt.
Het ziet er prachtig uit en het smaakt zo lekker!
Eet de Crèma Catalana warm,
Het is geen wonder dat Sinterklaas en zijn Pietenfamilie er allemaal dol op zijn! :))