SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Crèma Catalana

een Spaans dessert
Met ei, Dessert en Spaans
Crema catalana sidepic

Boodschappenlijstje (voor 4)
500 ml volle melk
4 vrije uitloop bio-eidooiers
200 gram fijne suiker
1 eetlepel maizena
1 theelepel kaneelpoeder
rasp van een halve citroen
rasp van een halve sinaasappel
rietsuiker, voor het knapperige laagje

Crema catalana sidepic

Nog een Spaans lievelingsrecept van de goede Sint, een toetje dit keer! Lekker zoet, gemaakt met eieren, melk, vers fruit en kaneel met bovenop een gekleurd suikerlaagje, heerlijk! De keuken Pieten maken het graag, kunnen ze lekker met de brander werken! Zo leuk!

Zo maak je Crèma Catalana

Crema catalana 01
Crema catalana 02
Crema catalana 03
Crema catalana 04

Scheid de eieren, vries het eiwit in.

Klop de eidooiers met de suiker.

Klop tot het bleek en luchtig is.

Rasp de citroen en sinaasappel.

Crema catalana 05
Crema catalana 06
Crema catalana 07

Voeg rasp, kaneel en maizena aan het eimengsel toe.

Klop alles door elkaar tot het glad en goed gemengd is.

Voeg al kloppend de melk toe, klop tot de melk is opgenomen.

Zet de pan laag op, verwarm de inhoud langzaam en terwijl je roert wacht je tot de crèma indikt

Crema catalana 08
Crema catalana 09
Crema catalana 10

Giet de dikke hete crèma in de bakjes.

Strooi rietsuiker over de crèma.

Zorg dat je brandertje goed gevuld is.

Crema catalana 12
Crema catalana homepage

Ga er mee over de suiker tot het een hard bruin laagje vormt.

Het ziet er prachtig uit en het smaakt zo lekker!

Eet de Crèma Catalana warm,

Het is geen wonder dat Sinterklaas en zijn Pietenfamilie er allemaal dol op zijn! :))