De boodschappen
6 afbak-croissants
250 gram ricotta
1 theelepel vanille extract
150 gram frambozen
2 eetlepels bloem
1 vrije uitloop bio-ei
optioneel:
extra frambozen
poedersuiker
Voor pap, op vaderdag maken we croissantjes gevuld met frambozen-cheesecake, omdat cheesecake papa's lievelings taart is :)) Op deze manier kun je de croissants als ontbijt eten of 's middags, als iets lekkers bij een kop sterke koffie. Met of zonder poedersuiker en extra frambozen. Maak er iig maar iets speciaals van voor je pap!
Zo maak je frambozen-cheesecake croissants
Doe de ricotta in een grote mixerkom en pak de handmixer.
Klop de ricotta glad met de suiker en vanille-extract.
Klop ook het ei en het meel door het ricotta-mengsel
Roer er de verse of bevroren frambozen voorzichtig door.
Roer de frambozen niet tot pap maar tot ze net de ricotta marmeren en zet de kom in de ijskast
Verwarm de oven tot 200°C / 180°C hetelucht
Vet de bakvorm in.
Snij de croissants open.
Pak de vulling erbij.
Druk de croissantjes in de bakvorm en vorm er kuiltjes in
Vul de kuiltjes met de cheesecakevulling.
Bak de croissants in 12 - 15 minuten af.
Laat ze even afkoelen in de bakvorm.
Zet de croissant dan op een rooster.
Strooi wat poedersuiker over de frambozen-cheesecake-croissantjes.
Voor pap leggen we er wat extra frambozen bovenop!
We wensen jou en je vader een heel fijne vaderdag!