De boodschappen
4 sneden Frans volkoren brood
pittige Dijon mosterd
100 gram geraspte Old A’dam of Gruyère
2 plakken ham
30 gram boter
Een heerlijk klein receptje van de Franse chef Raymond Blanc. Verwarm de oven alvast voor op 180°c.
Origineel wordt de croque met Gruyère gemaakt, wij namen Old Amsterdam.
Snij 4 dikke sneden Frans landbrood af.
Besmeer het brood royaal met pittige Dijon mosterd.
Bestrooi 2 sneden brood met geraspte kaas, ham en weer kaas.
Dek de boterham af met een tweede boterham.
Laat de boter licht kleuren en leg de croque's erin.
Bak ze 1 - 2 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin zijn.
Verplaats de croque's dan naar de bakplaat en zet ze 4-5 minuten in de oven.
Als de kaas helemaal gesmolten is, zijn de croques klaar.
Snij de croques door de helft en ga gelijk eten. Te lekker zijn ze!