De boodschappen
6 eetlepels extra virgin olijfolie
2 vrije uitloop eieren
1 eetlepel melk
6 witte boterhammen
ansjovis filets in olie, uitgelekt
kappertjes, naar smaak
Zoals beloofd vandaag onze 2e Italiaanse weekend snack, crostini alla chietina. Het recept is van Valeria Necchio. Zij is niet de eerste de beste, zie de prachtige gerechten op haar website. Snel & simpel en erg lekker, net als gisteren is de crostini het lekkerst als hij gelijk gegeten wordt.
Zo maak je crostini alla chietina
Klop de eieren los met de melk.
Doop het brood erin.
Bak het brood in de olijfolie.
2-3 minuten per kant.
Snij het brood doormidden of in vieren.
Leg op elk broodje een ansjovis filet.
Verdeel er wat kappertjes over.
Serveer de crostini alla chietina meteen.
Eet ze lekker buiten in zon, met een glas koude witte wijn.
Gustare il cibo! (Geniet van het eten!)