SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Curiosity

Het verhaal van een Mars Rover
Wetenschap, Engelstalig , De Ruimte en Prentenboek
Curiosity homepage
Curiosity, the story of a Mars Rover
Auteur/Illustrator: Markus Motum
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: niet
Verschenen: maart 2018
Uitgeverij: Candlewick Press MA
ISBN13: 9780763695040
Prijs: € 20.99 (HC)
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Door onze mini monsters die op youtube naar filmpjes zoeken over space vonden wij Markus Motum en zijn schitterende boek over de Curiosity rover. Voor wie het nog niet weet: Curiosity is een Mars Rover - een ruimte robot ongeveer zo groot als een auto - die erop uit gestuurd werd om Mars te verkennen. Niet alleen fotografeert hij maar hij graaft ook in de bodem en neemt monsters mee terug naar de aarde. Een heel bijzonder karretje dus!
Curiosity 01
Curiosity 02
Curiosity 03
In dit voor kinderen gemaakte boek wordt duidelijk uitgelegd waarom deze missie naar Mars het belangrijk is. Waarom de Curiosity is gestuurd in plaats van astronauten, wat ervoor nodig is om zo'n missie tot stand te brengen en hoe de reis van de Curiosity er uit zag. Dit allemaal door feiten gestaafd, nergens kinderachtig maar tegelijk wel begrijpelijk gemaakt voor kinderen.
Curiosity 04
Curiosity 05
Bovendien zijn de illustraties zo mooi, met veel liefde en fantasie gemaakt. Kijk naar de 'echte' Curiosity en deze, uit het boek. Echt een boek dat we graag willen kopen zodat de mini monsters het keer op keer kunnen lezen, alleen is het niet in het Nederlands vertaald.

 

Een hele stralende sterrenhemel voor Curiosity, omdat 3 sterren echt niet genoeg zijn voor dit briljante boek!