De boodschappen
150 gram verse Hollandse garnalen
150 gram verse rivierkreeftjes
1 stronkje little gem sla
2 vrije uitloop dooiers
zeezout & versgemalen zwarte peper
15 gram Dijon mosterd
250 ml Arachide(aardnoten)olie
2 eetlepels vers citroensap (½ citroen)
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel Worcestershire sauce
1 eetlepel whisky
De garnalencocktail is al weer een paar jaar hip, er zijn heel veel recepten te vinden. De grootste namen onder de chefs zetten ze weer volop op het menu met de kerst. Met verse ingrediënten blijft het een heerlijke starter die supersnel op tafel staat, zeker als je de saus vooraf maakt.
Wij kiezen vandaag voor de meest pure optie, garnalen en een retro roze wiskysaus maar vul dit recept gerust aan met bijvoorbeeld blokjes avocado, tomaat of met zacht maar vast gekookt ei. Kan allemaal prima in combinatie met garnalen, pas aan naar je eigen smaak.
Begin met de mayonaise