SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De gele kruik

Twee Japanse vertellingen
Kunst, Aziatisch en Stripboek
De gele kruik home

De Gele Kruik
Auteur/Illustrator: Patrick Atangan
Serie: Songs of our Ancestors
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Jelle Noorman
Verschenen: december 2003
Uitgeverij: Atlas
ISBN13: 9789045009681
Prijs: € 14.95 (HC)
Leeftijd: 12 jaar en ouder 

De gele kruik sidepic

Als eerste van onze Japanse boeken van de maand mei een prachtig young adult stripboek: De Gele Kruik, uit de reeks Songs of our Ancestors. Het boek is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar, striptekenaar en schrijver Patrick Atangan en het is deel 1 van tot nu toe 3 delen. Deze boekenreeks is heel bijzonder omdat het steeds volksverhalen in de Aziatische traditie zijn. Er nog twee delen verschenen, Het zijden kleed, met drie traditionele vertellingen uit China en Tree of Love (niet vertaald).

De gele kruik 01
De gele kruik 02
De gele kruik 03

De tekeningen van Patrick Atangan zijn briljant, niet van een Japanse kunstenaar te onderscheiden. Van de grafische patronen op de kimono's tot de traditionele haardracht en typisch witte gezichten, heel mooi! Door de traditionele stijl en de subtiele kleuren die hij gebruikt doet zijn werk oud en tegelijk heel modern aan.

Maar na 5 boeken is Patrick Atangan helaas er helaas mee gestopt, hij kon er geen droog brood mee verdienen. Wij vinden het erg jammer want wij worden heel blij van zijn boeken!

3 voor eeuwig stralende sterren voor De gele kruik, van snazzie's mini- en maxi-monsters!