SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De Grieken

een boek uit de willewete-serie
Nederlandstalig, Wetenschap, Geschiedenis, Prentenboek en Mythologie
De grieken home

De Grieken
Auteur: Suzan Boshouwers
Illustrator: Veronica Nahmias
Serie: Willewete
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: november 2015
Uitgeverij: Clavis
ISBN13:9789044826579
Prijs: € 17.95 (HC)
Leeftijd: 4 - 12 jaar

De grieken sidepic

De Willewete-serie is een uitgebreide serie informatieve en educatieve prentenboeken voor jonge kinderen. De boeken geven antwoord op vele kindervragen en dat gaat van bijvoorbeeld voetbal, pretparken of kamperen tot geschiedenis, de ruimte en het menselijk lichaam. De onderwerpen vallen in 4 categoriën: Natuur; de Wereld; Veel te doen(?) en Geschiedenis. Vandaag lezen we De Grieken, Griekenland en de Grieken in de Oude tijd.

De grieken 01
De grieken 02
De grieken 03

In De Grieken wordt er van alles verteld over de Oud Griekse beschaving, over hoe de mensen daar toen leefden. Wat voor werk deden de vaders en moeders in die tijd? Waar deden ze boodschappen en wat aten ze? Wat deden ze voor ontspanning? Hoe leefden de kinderen? Moesten ze werken of gingen ze naar school? Mochten ze spelen en waarmee speelden ze dan? Leuk om te lezen dat kinderen van circa 500 jaar VC met sommige zelfde dingen speelden als kinderen nu ook nog doen. Allemaal heel interessant om te weten en Suzan Boshouwers kan je er veel over vertellen.

De illustraties van Veronica Nahmias zijn helder en fris en geven het leven in die tijd goed weer. De markt ziet er heel gezellig uit en ook de uitklap-plaat met het pottenbakken en beschilderen geeft veel stof om over te praten met de mini-monstertjes. Niet het eerste boek in de Willewete-serie dat we bespreken maar wel weer een erg leuk deel! Liefst zou je ze allemaal kopen!

De grieken 04
De grieken 05

Weer een fijn en leerzaam boek van Clavis! De hele serie aanschaffen is meer iets voor scholen, of je moet thuis een bibliotheek willen bouwen ;) Maar de Egyptenaren en de Indianen staan nog op de verlanglijstjes hier, net als electriciteit en de vulkanen.

Drie schitterende sterren voor De Grieken van Willewete van de snazzie mini-monstertjes!