Boodschappenlijstje
500 gram aardappelen
100 gram corned beef
1 kleine sjalot
1 bosuitje
100 gram augurken
6 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel Dijon mosterd
zeezout & peper, naar smaak
4 vrije uitloop bio-eieren
een handje tomaatjes
2 augurken
De Huzarensalade was vroeger een populair gerecht bij feestelijkheden. Mijn oma plaatste dan een grote schaal op tafel met kleine bordjes en vorken erbij. Dan mocht je zelf je bordje vullen. :)
Wij maken haar salade nog steeds, maar niet meer bij feestjes. Lekker bij de lunch met een getoaste boterham of stokbrood erbij. We volgen dit keer exact in oma's voetsporen, er komt geen doperwt of appeltje aan te pas!
Zo maak je oma's Huzarensalade
Kook eerst de aardappelen
Schil de aardappelen.
Snij ze in gelijke stukken.
Was ze en doe er wat water bij.
Breng de aarappelen aan de kook.
Zet het deksel op de pan, verhuis de aardappelen naar laag vuur en kook ze in +/- 25 minuten gaar
Check of ze gaar zijn door er in te prikken.
Giet de aardappelen af.
Laat ze even droog stomen.
Doe de aardappelen in een grote koude schaal en laat ze helemaal afkoelen
Maak Intussen de groenten klaar
Kook de eieren hard in 8 minuten.
Snij het sjalotje en het bosuitje fijn.
Snij de augurken fijn.
Snij de corned beef in fijne stukjes.
Zet de gekookte eieren in koud water.
Was de sla en tomaten.
Pak de kom met koude aardappelen.
Zo stel de de huzarensalade samen
Breek de aardappelen in grove stukken.
Doe beide uitjes en de augurken er bij.
Voeg er ook de corned beef aan toe.
Doe dan de mayonaise en mosterd er bij.
Breng de salade op smaak met zeezout en versgemalen peper
Schep alles voorzichtig door elkaar.
Leg de droge slabladeren op de bordjes.
Schep bolletjes salade op de slablaadjes.
Snij de eitjes, tomaten en augurken
Garneer de Huzarensalade met de eieren, tomaatjes en augurken.
Je kunt wat mayo over de salade verspreiden, wij geven het erbij.
Serveer de Huzarensalade met (stok)brood, toast of elke andere broodsoort