SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De Kerstmisaurus

een magisch boek!
Kerstmis, Winter, Fantasy, Grappig en Geïllustreerd
De kerstmisaurus home

De Kerstmisaurus
Auteur: Tom Fletcher
Illustrator: Shane Devries
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Lidwien Biekman
Verschenen: December 2019
Uitgeverij: Billy Bones
ISBN13: 8710823006296
Prijs: € 15.00 (HC)
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Op dit moment lezen we in De Kerstmisaurus van het Britse 'wonderkind', bandlid van McFly, youtube vlogger en kinderboekenschrijver Tom Fletcher. De proloog in het boek was een beetje shocking voor onze jongere mini-monsters (de brandende mega-meteoriet die inslaat op aarde en al het leven doodt) en totaal ongeschikt voor 4 jarigen, wat de 'vanaf' leeftijd is volgens bol.com. Verder vinden we het leuk dat de kids het verhaal op zich leuk en grappig vinden, maar zelf komen we er niet echt in. Misschien was de prentenboekversie voor onze mini-monstertjes beter geweest.

De kerstmisaurus 01
De kerstmisaurus 03
De kerstmisaurus 04

De tekeningen in dit boek zijn van de Australische (architectonische) illustrator Shane Devries. Ze zijn zelfs ongekleurd leuk en aansprekend, zijn Dino is supercute en de kerstsfeer is in dit boek - ook zonder kleuren - zeker volop aanwezig! Kijk zeker even op zijn website, zijn andere werk is ook echt de moeite waard.

Op dit moment is deel drie al uit, vanwege groot succes wordt het een serie. Wij laten het bij deel 1, want we zijn er niet kapot van. Er komen zoveel prachtige nieuwe boeken uit, die we liever aanschaffen, dan eindeloos voortborduren op een thema. Maar toch... omdat dit een kinderboek is en het kinderoordeel dan ook het zwaarst moet wegen komen we tot de volgende conclusie:

3 kerststerren voor de Kerstmisaurus van de snazzie mini-monsters en 2 van de maxi-voorlezers!