De boodschappen
2 vrije uitloop eieren
100 gram suiker
100 gram bloem + extra om te bestuiven
7 gram bakpoeder
100 gram boter + extra om in te vetten
1/2 citroen, sap en rasp
poedersuiker
Vandaag een fijn recept voor Madeleines van de Franse Chef Michel Roux jr. De heerlijke Franse schelpcakejes met een vleugje citroen zijn wereldberoemd. Wat zo fijn is, ze zijn echt simpel te maken. Als je zes bent kun je het al (bijna) alleen!
Smelt de boter en laat het afkoelen.
Breek de eieren in een kom.
Voeg de suiker toe.
Mix eieren en suiker door elkaar.
Mix tot het schuimig is.
Roer bloem en bakpoeder door de eiermix.
Doe de afgekoelde boter er bij.
Voeg dan het citroensap en de rasp toe.
Vet de bakvorm met een kwastje met boter in.
Bestuif de vorm met bloem, klop teveel af.
Eefje vult de vormpjes netjes met de knijpfles.
Laat het beslag voor de Madeleines 20 minuten rusten en verwarm de oven voor op 200°c.
Giet het beslag door een trechter in een plastic knijpfles met een tuitje. Dan kunnen kids met minimaal geknoei zelf de vormpjes vullen.
Bak de Madeleines 8-10 minuten.
Neem de Madeleines uit de oven.
Laat de cakejes even afkoelen.
Poedersuiker erover...en snel inpakken voor thuis!
Daar kun je terecht trots op zijn!
Madeleines smaken het lekkerst net uit de oven, nog een beetje warm.