Icon en

The Ocean Cleanup Interceptor

is in Rotterdam!
Info, Wetenschap en Vakantie-uitjes
The ocean cleanup home

Wat? The Ocean Cleanup

Waar? Martitiem Museum Rotterdam

Wanneer? de hele winter!

Meer info: Martitiem Museum Rotterdam

The ocean cleanup sidepic

Er was eens een slimme TU-student (Technische Universiteit) die Boyan Slat heet met een prachtige droom: wat als hij een soort vanger kon ontwerpen die alle plastic soep uit de oceanen viste. Hij dacht erover na, bleef ermee bezig, het liet hem niet meer los.

In 2013, toen hij 18 jaar oud was, zat hij al bij De Wereld Draait Door om over zijn plannen te vertellen, Het zou natuurlijk heel veel geld kosten om zijn idee te financieren maar ook daar had hij al over nagedacht, crowd funding natuurlijk. De wereld liep warm voor zijn idee en The Ocean Cleanup was geboren!

The ocean cleanup pano

Bij de eerste testfase waren er problemen met de uitvinding, waarop van alle kanten kritiek kwam. Wetenschappers die claimden er vanaf het begin al niet in te geloven, zeebiologen die zich bezorgd maakten over het meevangen van zeedieren die aan net onder de oppervlakte van de oceanen leven en zo meer. Maar Boyan Slat gaf niet op, hij zette alle zeilen bij om zijn droom te laten uitkomen en het lukte!

Inmiddels is de droom van Boyan Slat uitgekomen, hij is geen student meer maar ondernemer en dagelijks vissen ze plastic uit de oceaan. Maar er is nieuws: De Ocean Cleanup heeft er een uitvinding bij, de Interceptor. Naast plastic uit de oceanen vissen doen ze dat nu ook in rivieren. Dit om te voorkomen dat het plastic de oceanen bereikt en ze ook geen oceaanleven meer hoeven te verstoren.

Voor iedereen die dit - net als wij - een prachtige uitvinding en super interessant vinden willen we even laten weten dat je nu er alles van te weten kunt komen in Rotterdam. Want The Ocean Cleanup Interceptor ligt de hele winter in de haven van het Maritiem Museum, dus wij gaan zeker kijken!