SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De ontdekking van de STERREN

door Govert Schilling
Wetenschap, De Ruimte, Prentenboek en Leesboek
De ontdekking van de sterren home

Ontdekking van de sterren
Auteur: Govert Schilling
Illustrator: E. van Gameren, E. Leusink
Serie: 3 delen (Maan en Planeten)
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: juni 2012
ISBN13: 9789048813421
Prijs: € 5.00 (Hard Cover)
Leeftijd: 9-12 jaar

De ontdekking van de sterren side

Vandaag een educatief boek voor kids op snazzie, De ontdekking van de Sterren. Het meest fascinerend en onvoorstelbaar is voor veel mensen het ontstaan van de aarde. Willen we meer weten over het ontstaan van onze planeet dan moeten we in het heelal kijken naar de sterren en de andere planeten. Dat gebeurt gelukkig ook en jij kunt het meebeleven, door te kijken naar de vele filmpjes die ESA en NASA op youtube.com plaatsen.

Maar in een boek lezen over de ruimte is ook altijd fijn, vooral als het zo leuk geschreven is dat leren ongemerkt gaat. Govert Schilling heeft zo'n goeie serie boeken voor kinderen geschreven en dit deel 'De ontdekking van de Sterren' ligt nu in de ramsj, voor 5 euro maar. Een buitenkansje om met deze fijne serie educatieve boeken kennis te maken!

De ontdekking van de sterren 02
De ontdekking van de sterren 03
Op youtube zijn heel veel filmpjes te vinden over de sterren, de planetenen en het universum. Wij vinden dit filmpje bijvoorbeeld heel interessant!
Op deze Amerikaanse website Scitechdaily (wetenschap en techniek) vind je heel veel informatie over het heelal: http://scitechdaily.com/
NASA is natuurlijk wereldberoemd als het gaat over de ruimte en alles wat er mee te maken heeft. De foto's op hun website zijn supercool! http://www.nasa.gov/
De ontdekking van de sterren 04
Helaas hebben we in Nederland geen NASA (National Aeronautics and Space Administration) zoals in de USA maar we hebben wel de ESA (European Space Agency) http://www.esa.int/dut/ESA_in_your_country/The_Netherlands en op die website kun je in het Nederlands lezen.
Tot slot hebben we nog de website van Govert Schilling himself voor je! Met de app Sterren kijken die je kunt downloaden en allerlei wetenswaardigheden: http://www.allesoversterrenkunde.nl/  Alles op deze website is geschreven in de Nederlandse taal.

De snazzie lezertjes hebben met dit boek al zoveel geleerd over de sterren. Ze zijn nu ook erg benieuwd naar De ontdekking van de maan en De ontdekking van de planeten. Maar die kosten 14.50 euro per stuk dus dat moet even wachten, misschien kunnen ze de boeken aan Sinterklaas vragen?


De ontdekking van de sterren krijgt van onze jonge snazzie lezertjes 3 stralend schijnende sterren, welverdiend vinden wij!