Boodschappenlijst
8 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, 1 gepeld, 1 fijngehakt
1 kleine rode paprika, fijngehakt
2 lenteuitjes
400 gram gemengde champignons, gehakt
1 eetlepel grof gehakte verse bladpeterselie
zeezout en versgemalen zwarte peper
8 sneetjes Pugliese (of zuurdesem) brood
Voor hartig Oudejaarsavond hapje is dit receptje van Antonio Carluccio perfect! Het is erg lekker, snel klaar en kan warm of koud gegeten worden. Je kunt het dus ook van tevoren klaarmaken, zo handig!
Zo maak je paddenstoelen-crostini
Was en droog de paprika, ui en peterselie
Borstel de champignons schoon.
Snij de champignons grof.
Hak de ui en paprika fijn, pel de knoflook.
Bak de paprika samen met de ui in 6 eetlepels olijfolie.
Bak na enkele minuten 1 teentje geperste knoflook mee.
Doe de champignons erbij en bak ze lichtbruin.
Breng de groenten op smaak met zout en peper naar smaak.
Hak de goed uitgelekte peterselie fijn
Roer de peterselie door de groenten.
Snij het zuurdesembrood.
Rooster de sneetjes brood.
Wrijf het geroosterde brood in met het 2e teentje knoflook
Bestrijk het geroosterde brood met de overgebleven olijfolie.
Schep de paddenstoelen op het brood en serveer met een stukje citroen.
Wij wensen alle snazzie-lezers een fijne jaarwisseling!