Icon en

Paddenstoelen crostini

van Antonio Carluccio
Met verse groenten, Met verse kruiden, Oud & Nieuw en Snacks
Paddenstoelen crostini sidepic

Boodschappenlijst
8 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, 1 gepeld, 1 fijngehakt
1 kleine rode paprika, fijngehakt
2 lenteuitjes
400 gram gemengde champignons, gehakt
1 eetlepel grof gehakte verse bladpeterselie
zeezout en versgemalen zwarte peper
8 sneetjes Pugliese (of zuurdesem) brood

Paddenstoelen crostini home

Voor hartig Oudejaarsavond hapje is dit receptje van Antonio Carluccio perfect! Het is erg lekker, snel klaar en kan warm of koud gegeten worden. Je kunt het dus ook van tevoren klaarmaken, zo handig!

Zo maak je paddenstoelen-crostini

Was en droog de paprika, ui en peterselie

Paddenstoelen crostini 01
Paddenstoelen crostini 02
Paddenstoelen crostini 03

Borstel de champignons schoon.

Snij de champignons grof.

Hak de ui en paprika fijn, pel de knoflook.

Paddenstoelen crostini 04
Paddenstoelen crostini 05
Paddenstoelen crostini 06
Paddenstoelen crostini 07

Bak de paprika samen met de ui in 6 eetlepels olijfolie.

Bak na enkele minuten 1 teentje geperste knoflook mee.

Doe de champignons erbij en bak ze lichtbruin.

Breng de groenten op smaak met zout en peper naar smaak.

Hak de goed uitgelekte peterselie fijn

Paddenstoelen crostini 08
Paddenstoelen crostini 09
Paddenstoelen crostini 10

Roer de peterselie door de groenten.

Snij het zuurdesembrood.

Rooster de sneetjes brood.

Wrijf het geroosterde brood in met het 2e teentje knoflook

Paddenstoelen crostini 11
Paddenstoelen crostini sidepicll

Bestrijk het geroosterde brood met de overgebleven olijfolie.

Schep de paddenstoelen op het brood en serveer met een stukje citroen.

Wij wensen alle snazzie-lezers een fijne jaarwisseling!