Boodschappenlijst
1 grote ui
1/2 rood pepertje
1 teentje knoflook
1 theelepel olijfolie
½ theelepel thijm
½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
½ theelepel (hot) paprika
100 ml balsamico + 1 eetlepel basterdsuiker
500 gram verse roma tomaten
2 blikken tomaten, 800 gram
zeezout & versgemalen peper, naar smaak
1 laurierblad
verse basilicumblaadjes
De Arrabiata pastasaus smaakt in de winter exta lekker, want hij is nogal pittig. De pasta warmt je prettig op als je vanuit de kou in het donker thuis komt. Maar als er kleine kinderen mee-eten passen we altijd op met pittige kruiden, dus vul aan of neem af naar smaak, dat doen wij ook!
Zo maak je Arrabiata pasta saus
Hak de ui en het pepertje fijn.
Smoor ui, knoflook en peper in olijfolie.
Voeg de paprika, zeezout en versgemalen peper toe.
Doe er balsamico en suiker bij en laat het indikken.
Na een klein half uurtje is de balsamico ingedikt.
Hak intussen de tomaten in grove stukken.
Voeg alle tomaten aan het balsamico-mengsel toe.
Doe het laurierblaadje er ook bij, breng aan de saus kook en laat het 2 uur sudderen op een laag vuurtje.
Roer het af en toe door en wacht tot de saus is ingedikt.
Schep de saus in een schaal en bewaar hem afgedekt tot etenstijd.
Verwarm de saus in de magnetron en strooi er wat verse basilicum over. Je kunt deze saus ook prima invriezen.