SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De pittige tomaten chutney

van Michel Roux Jr
Bijgerecht, Frans en Met verse groenten
Ispicy tomato chutney sidepic

De boodschappen
olijfolie, om te bakken
3 sjalotjes, gehalveerd dan in plakjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels suiker
1 theelepel venkelzaad
snuf gedroogde chili vlokken
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
50 ml rode wijnazijn
8-12 zachte tomaten, grof gehakt

Spicy tomato chutney promo

Het eerste (bij)gerecht waarvoor we onze tomatenoogst gebruiken is de pittige chutney van Michel Roux jr. Morgen maken we er zijn kipcroquetjes bij, die samen met de pittige chutny een erg lekkere lunch of snack voor de zondagmiddag zijn.

Zo maak je de pittige tomaten chutney

Spicy tomato chutney 01
Spicy tomato chutney 02
Spicy tomato chutney 03
Spicy tomato chutney 04
Snij de sjalotten en verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak sjalotten en knoflook zacht, laat ze niet kleuren.
Voeg suiker; zout & peper; chilivlokken en venkelzaad  toe.
Doe ook de wijnazijn er bij en de gesneden tomaten.

Breng het mengsel aan de kook

Spicy tomato chutney 05
Spicy tomato chutney 06
Spicy tomato chutney 07
Kook de chutney 10-15 minuten of tot de tomaten zacht zijn.
Wij steriliseerden 2 potten, we weten niet welke maat de juiste is.
Schenk de chutney in de schone pot, vul het tot de rand.
Spicy tomato chutney 09
Spicy tomato chutney home
Sluit de pot goed af en bewaar hem in de ijskast.
Teveel tomatenchutney? Gebruik een diepvriesdoosje en vries het in.

Lekker!