De boodschappen
olijfolie, om te bakken
3 sjalotjes, gehalveerd dan in plakjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels suiker
1 theelepel venkelzaad
snuf gedroogde chili vlokken
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
50 ml rode wijnazijn
8-12 zachte tomaten, grof gehakt
Het eerste (bij)gerecht waarvoor we onze tomatenoogst gebruiken is de pittige chutney van Michel Roux jr. Morgen maken we er zijn kipcroquetjes bij, die samen met de pittige chutny een erg lekkere lunch of snack voor de zondagmiddag zijn.
Zo maak je de pittige tomaten chutney
Snij de sjalotten en verhit de olijfolie in een koekenpan.
Bak sjalotten en knoflook zacht, laat ze niet kleuren.
Voeg suiker; zout & peper; chilivlokken en venkelzaad toe.
Doe ook de wijnazijn er bij en de gesneden tomaten.
Breng het mengsel aan de kook
Kook de chutney 10-15 minuten of tot de tomaten zacht zijn.
Wij steriliseerden 2 potten, we weten niet welke maat de juiste is.
Schenk de chutney in de schone pot, vul het tot de rand.
Sluit de pot goed af en bewaar hem in de ijskast.
Teveel tomatenchutney? Gebruik een diepvriesdoosje en vries het in.
Lekker!