SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De taal van planten

Hoe praten planten met elkaar?
Biologie, Prentenboek, Leesboek, Natuur, Informatief en leerzaam en Wetenschap
De taal van planten homepage

De taal van planten
Auteur: Helena Harastova
Illustrator: Daria Beklemesheva
Nederlandse vertaling: Django Mathijsen
Uitgebracht: maart 2022
Uitgever: de Vier Windstreken
EAN: 9789051169423
Prijs: € 15,99 (HC)
Leeftijd: vanaf 10 jaar

De taal van planten sidepicll

We lezen een heel bijzonder, schitterend natuurboek De taal van Planten - Hoe praten planten met elkaar. De titel zegt eigenlijk alles al. In dit lees- en prentenboek wordt precies uitgelegd welke 'taal' de planten spreken. Of liever gezegd hoe planten met elkaar communiceren.

Het boek is geschreven door de Tsjechische kinderboekenschrijfster Helena Harastova en de mooie illustraties zijn gemaakt door Daria Beklemesheva. In het boek lezen we dat planten kunnen praten zonder stem, denken terwijl ze geen hersens hebben en ook dat ze samen allerlei plannen kunnen maken. Hoe vreemd is dat?

De taal van planten 01
De taal van planten 02
De taal van planten 03

We zijn nog maar halverwege in het boek maar kunnen bijna niet wachten tot we het uit hebben. We willen er alles van weten wat er te weten is! Het is ongelooflijk wat we lezen maar als het door wetenschap is ontdekt zou het echt waar moeten zijn. Dit is een heel bijzonder boek voor kinderen waar volwassenen ook nog veel van leren!

3 schitterende sterren voor De taal van Planten - hoe praten planten met elkaar, van onze luisteraartjes en de voorlezers!