Icon en

De Weense Krullen

een recept van Mary Berry
Brits, Glazuur / Fondant / (Boter)crème, Koekjes en Jam / compote / jelly
Viennese whirls sidepic

Boodschappenlijstje voor Weense Krullen
250 gram heel zachte ongezouten boter
50 gram poedersuiker
225 gram Zeeuwse bloem
25 gram maïzena
extra poedersuiker, om te strooien    
en voor de vanille botercrème
100 gram ongezouten boter, zacht    
200 gram poedersuiker
2 theelepels vanille extract

Viennese whirls homepage

Zoals gisteren beloofd bakken we vandaag Mary Berry's koekjes, Weense krullen (Viennese Whirls) om precies te zijn. We maken een simpele Amerikaanse vanille botercrème en we pakken de frambozenjam erbij. Dat worden erg lekkere koekjes!

Zo maak je Weense krullen

Verwarm de oven voor op 190°C/170°C hetelucht, we bakken de koekjes in 2 keer, op dezelfde bakplaat

Viennese whirls 01
Viennese whirls 02
Viennese whirls 03
Viennese whirls 04

Trek 8 cirkels van 5cm doorsnee na op bakpapier.

Doe boter, suiker en vanille in een mixerkom.

Mix tot het mengsel bleek, luchtig en goed gemengd is.

Zeef het meel erbij en mix het kort door.

Viennese whirls 05
Viennese whirls 06
Viennese whirls 07

Mix tot het deeg goed gemengd is.

Schep het deeg in een spuitzak.

Spuit rondjes op het bakpapier.

Viennese whirls 08
Viennese whirls 09
Viennese whirls 10

Bak de koekjes 12-15 minuten.

Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.

Verhuis ze dan naar een rooster.

Terwijl de koekjes helemaal afkoelen bak je de tweede plaat en maak je de botercrème

Viennese whirls 11
Viennese whirls 12
Viennese whirls 13
Viennese whirls 14

Klop de boter in 5 minuten los.

Mix er de suiker en vanille door.

Schep de crème in een spuitzak.

Draai de helft van de koekjes om.

Viennese whirls 15
Viennese whirls 16
Viennese whirls 17

Strijk jam op de omgekeerde koekjes.

Spuit de botercrème op de jam.

Druk de resterende koekjes er op.

Viennese whirls 18
Viennese whirls sidepicll

Zeef een dun laagje poedersuiker over de Weense krullen.

Dankjewel Mary Berry, dit zijn lekkere koekjes!