Boodschappenlijstje voor Weense Krullen
250 gram heel zachte ongezouten boter
50 gram poedersuiker
225 gram Zeeuwse bloem
25 gram maïzena
extra poedersuiker, om te strooien
en voor de vanille botercrème
100 gram ongezouten boter, zacht
200 gram poedersuiker
2 theelepels vanille extract
Zoals gisteren beloofd bakken we vandaag Mary Berry's koekjes, Weense krullen (Viennese Whirls) om precies te zijn. We maken een simpele Amerikaanse vanille botercrème en we pakken de frambozenjam erbij. Dat worden erg lekkere koekjes!
Zo maak je Weense krullen
Verwarm de oven voor op 190°C/170°C hetelucht, we bakken de koekjes in 2 keer, op dezelfde bakplaat
Trek 8 cirkels van 5cm doorsnee na op bakpapier.
Doe boter, suiker en vanille in een mixerkom.
Mix tot het mengsel bleek, luchtig en goed gemengd is.
Zeef het meel erbij en mix het kort door.
Mix tot het deeg goed gemengd is.
Schep het deeg in een spuitzak.
Spuit rondjes op het bakpapier.
Bak de koekjes 12-15 minuten.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat.
Verhuis ze dan naar een rooster.
Terwijl de koekjes helemaal afkoelen bak je de tweede plaat en maak je de botercrème
Klop de boter in 5 minuten los.
Mix er de suiker en vanille door.
Schep de crème in een spuitzak.
Draai de helft van de koekjes om.
Strijk jam op de omgekeerde koekjes.
Spuit de botercrème op de jam.
Druk de resterende koekjes er op.
Zeef een dun laagje poedersuiker over de Weense krullen.
Dankjewel Mary Berry, dit zijn lekkere koekjes!