SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De wildernis in

een waar gebeurd verhaal
Informatief en leerzaam, Spannend en Young-adult boek en/of film
Into the wild home

De wildernis in
Auteur: Jon Krakauer
Illustrator: Margaret Davidson (kaarten)
Oorsponkelijke taal: Engels
Vertaald door: Aad van der Mijn
Verschenen (heruitgave): oktober 2014
Uitgeverij: Prometheus
ISBN13: 9789044615623
Prijs: € 10.00 (paperback)
Leeftijd: +/- 16 jaar

Jon Krakauer, Amerikaans schrijver, journalist en bergbeklimmer schreef de wereldwijde bestseller Into the wild. Het is het verhaal van Chris McCandless, een pas afgestudeerde, intelligente en idealistische jongen, die in 1992 alleen de wildernis van Alaska intrekt. Voor hij vertrekt geeft hij zijn trustfonds aan een goed doel en uiteindelijk laat hij zijn auto achter en verbrandt hij het geld in zijn portemonnee. Vastbesloten is hij om een nieuw leven te beginnen waarin hij onafhankelijk is en eigen baas over zijn toekomst. Hij zal het niet overleven.

De auteur schreef het boek om uit te puzzelen hoe en waarheen de reis van Chris ging en hoe zijn leven voor zijn vertrek was. Wat bewoog Chris McCandless om alles wat hij had en kende achter te laten? Hij sprak uitgebreid met de familie McCandless en kreeg toegang tot alle dagboeken, foto's en schrijfsels van Chris. Hij vertelt in het boek ook over de indrukwekkende maar gevaarlijke schoonheid van de wildernis in Alaska. Hij leerde die zelf kennen toen hij de reis van deze bijzondere jonge man volgde en de mensen die Chris onderweg leerde kennen sprak.

Het resultaat is een fascinerend, indrukwekkend en ontroerend boek dat je nog lang bezighoudt. Voor het eerst gepubliceerd in 1996 en wereldwijd vele malen herdrukt. Een moderne klassieker en een meesterwerk genoemd, zeker een boek dat je niet neer wil leggen voor het uit is.

Into the wild 01
Into the wild 02
Into the wild 03
Into the wild 04

Na lezen van het boek kocht acteur Sean Penn de rechten en verfilmde hij in 2007 het boek, hij vroeg zijn vriend Eddy Vedder (Pearl Jam) de filmmuziek te schrijven en componeren. Beiden hebben hard gewerkt om de film en de muziek met respect en integriteit te maken en dat is ze gelukt. Zowel de film als de CD zijn meeslepend en ontroerend en direct na uitkomst met complimenten overladen. Film en CD zijn een eigen leven gaan leiden en zeker net zo wereldwijd beroemd, geliefd en succesvol als het boek, tot op de dag van vandaag.

3 x 3 stralende, nooit verblekende sterren voor Into de Wild!