Icon en

De zee kwam door de brievenbus

de watersnoodramp van 1953 door kinderogen
Info, Nederlandstalig, Leesboek en Geschiedenis
De zee kwam door de brievenbus homepage

De zee kwam door de brievenbus
Auteur: Selma Noort
Illustrator: Martijn van der Linden
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: juni 2015
Uitgeverij: Leopold
EAN: 9789025867645
Prijs: € 14.99 (HC)
Leeftijd: vanaf 9 jaar

In 'De zee kwam door de brievenbus' vertelt de Nederlandse kinderboekenschrijfster Selma Noort een waargebeurd verhaal van de watersnoodramp in 1953. In Zeeland stormde het die nacht en de zee raasde om het huis van een gezin met drie kinderen, zouden ze veilig zijn voor het water?

Het is een spannend verhaal dat een vriendin van Selma Noort aan haar vertelde. Die vriendin is Liesje, een van de kinderen uit het gezin waar het boek over gaat. Nu weten we gelijk dat het goed afloopt en dat is fijn, want de belevenissen van de kinderen zijn zo al spannend genoeg. Jammer dat het boek niet vertaald is.

De zee kwam door de brievenbus 01
De zee kwam door de brievenbus 02

De omslag van het boek is prachtig getekend door Martijn van der Linden. Bij elk hoofdstuk staat ook een klein tekeningetje en dat maakt het boek luchtiger. De letter is groot met veel wit ertussen, wat maakt dat het boek makkelijker leest. De hoofdstukken zijn kort, perfect voor de leeftijdsgroep waarvoor het boek bedoeld is. In 2016 werd het bekroond met een Vlag & Wimpel en won het de Thea Beckmanprijs. Het is een heel mooi boek!

3 sterren voor De zee kwam door de brievenbus, van de voorlezers en de minimonstertjes!