SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De zweetvoetenman

de werking van het recht voor kids
Wetenschap, Nederlandstalig, Nederlands en Leesboek

De zweetvoetenman
Auteur: Annet Huizing
Illustrator: Margot Westermann
Oorspronkelijk: Nederlands
Verschenen: september 2017
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN13: 9789047708261
Prijs: € 19.95
Leeftijd: > 12 jaar

Ditt boek getiteld De zweetvoetenman van Annet Huizing is overal bejubeld! Ondanks dat de titel je misschien op het verkeerde been zet, is dat niet vreemd. Te laat voor onder de kerstboom op Snazzie ;) zal dit boek waarschijnlijk toch veel verkocht zijn als kerstcadeau.

Annet Huizing legt op een grappige, duidelijke manier uit hoe het recht in Nederland in elkaar zit, aan de hand van waargebeurde verhalen. Dit boek is voor kinderen geschreven (en wat een briljant idee is dat!) maar het is eigenlijk voor alle leeftijden. Dus ook voor ouders is het een interessant boek, er wordt van alles in uitgelegd dat volwassenen misschien ook nog niet zo precies weten ;)

De zweetvoetenman 01
De zweetvoetenman 02
De zweetvoetenman 03

Een Engelse vertaling van dit boek lijkt ons helemaal niet verkeerd. Het lijkt ons heel goed mogelijk dat ook voor niet Nederlands-lezenden - of zelfs voor niet hier verblijvende mensen - interessant is om te lezen hoe het Nederlandse recht in de praktijk werkt.

De zweetvoetenman 04
De zweetvoetenman 05
De zweetvoetenman 06

De leuke illustraties van Margot Westermann maken dat het boek er aantrekkelijk en modern uitziet voor kids. Hoewel er al veel aan gedaan wordt om het stoffige imago van wet en recht sexier te maken. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan de populaire tv-serie Suits.

Onze lezertjes - jonger en ouder - vinden het een superleuk boek dat een moeilijke inhoud toch heel gemakkelijk laat lezen. Een boek dat veel interessante informatie bevat en waarvan je echt iets leert, voornamelijk waarom het zo bijzonder fijn is om in een rechtstaat te wonen!

Drie briljant schitterende sterren voor De zweetvoetenman!