Boodschappenlijstje voor 25 koekjes
150 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
1 klein vrije uitloop bio-ei, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
250 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
4 x 115 gram bakkers poedersuiker
4x 33 gram gepasteuriseerd eiwit
4x ¼ theelepel citroensap
voedings-kleurstof, in 4 kleuren
kleine wegwerp spuitzakjes
We bakken voor bijna elke feestelijke dag ons favoriete koekje, we willen dit ook graag voor Divali doen. Het deeg is snel gemaakt. Maar waar vind je een een koekjes-uitsteker voor dit mooie feest?
Gelukkig is er Koek-It, een online bakkersbenodigdhedenwinkel met heel veel koek-uitstekers, maar helaas geen voor Divali. Wat ze wel hebben is een doe-het-zelf-setje! Dus supersnel maakten we zelf een uitsteker, dat ging heel makkelijk met de beschrijving (die bijgeleverd wordt) in de hand!
Zo bak je Divali-koekjes
Maak het deeg met ons recept op PDF
Zo ziet zo'n setje er uit!
Pak het deeg uit de ijskast.
Strooi meel op je werkplek.
Kneed het deeg kort met de hand.
Steek de koekjes uit (het gaat super!).
Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
Zet de koekjes 15 -30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hetelucht
Schuif de koekjes in het midden van de oven.
Bak ze in 8 - 10 minuten goudbruin.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Terwijl de koekjes afkoelen maken je royal icing in 4 mooie kleurtjes
We maken eerst 2 kleuren
Zeef de poedersuiker.
Verdeel de suiker over 4 kommen.
Klop het eiwit door de suiker.
Roer het citroensap erdoor.
Roer er een mini-drupje kleurstof door.
We maken eerst roze en groen.
Vul 2 zakjes met icing, knip een puntje af.
*Terwijl de roze en groene icing droogt roer je geel en blauw glazuur
Spuit eerst een dunne lijn rondom en laat de lijn iets harden.
Vul de koekjes op met glazuur en laat het harden.
Kleur de 3e en 4e kom icing geel en blauw..
Spuit nu gele koekjes op dezelfde manier.
Stippel de koekjes en laat de stippen helemaal drogen.
Leg de koekjes op een mooie schaal en steek de lichtjes aan.
Shub Diwali! - Fijn Divali!