Boodschappenijstje
50 gram boter
mespuntje zout
180 gram bloem
2 vrije uitloop bio-eidooiers
4 vrije uitloop bio-eieren
de schil van 1 bio-citroen, geraspt
1 eetlepel fijne suiker
600ml zonnebloemolie
poedersuiker
Grappig dat de voor carnaval gebakken Favette uit Frankrijk zoveel op de Italiaanse Dolci di Carnevali lijken. Ze lijken allebei ook op de Nederlandse olliebol, behalve dan de maat. :) Er zijn maar kleine verschillen in de recepten. :)
Dolci di Carnevale bakken we voor onze monstertjes vandaag, ze zijn precies de goede maat, Deze mini-oliebolletjes. Hier staat het hele recept voor 30 dolci maar dat is te veel voor ons, wij maken de helft!
Zo maak je Dolci di Carnevale
Rasp eerst de citroenschil en zet de rasp even opzij.
Breng 250ml water aan de kook met boter en zout.
Neem de pan van het vuur, voeg het meel toe en roer stevig door.
Zet de pan weer op en roer tot het deeg een bal vormt.
Neem de pan van het vuur en laat het deeg even afkoelen.
Scheid intussen de 2 eieren.
Roer eerst de dooiers stevig door het deeg.
Mix dan de hele eieren er door.
Roer de suiker en citroenrasp er door.
Laat het deeg 30 minuten rusten.
Zet na de 30 minuten rust een zware pan met olie op het vuur en verhit de olie tot 180°C, check de temperatuur regelmatig!
Check met een thermometer.
Of met een klein stukje witbrood.
Bak de bolletjes goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de Dolci di Carnevale royaal met poedersuiker.
We versieren de schaal vrolijk en verrassen de monstertjes na school.
Veel plezier met Carnaval!