Boodschappenlijstje
500-750 gram doorregen runderlappen
50 gram boter
grof gemalen zeezout, naar smaak
versgemalen zwarte peper
een rood uitje
laurierblaadjes
50ml koud water
Als we ruim in de tijd zitten stoven we rundvlees (draadjesvlees), op oma's manier. Heel eenvoudig en als je een goede rib-runderlap koopt maak je met wat geduld ouderwets draadjesvlees. Het draadjesvlees van oma had niet al de fancy kruiden die er tegenwoordig vaak in gaan. Zout, peper en een laurierblad was alles en zo doen wij het nog steeds..
Zo stoof je draadjesvlees
Laat het rundvlees in een half uurtje op kamertemperatuur komen
Verhit de braadpan en doe de boter erin.
Doe het vlees in de pan als de boter kleurt.
Schroei het vlees snel aan beide kanten dicht.
Strooi er zout en maal er zwarte peper over.
Bak het vlees aan beide kanten mooi bruin
Hak intussen het uitje.
Doe het in de pan.
Bak de ui enkele minuten mee.
Voeg het laurierblaadje toe.
Blus af met koud water.
Verhuis de pan naar de kleinste pit.
Zet de deksel op de pan.
Laat het rundvlees 2.5 - 3 uur zachtjes stoven, check elk half uur of er nog genoeg jus in de pan zit
Zo niet doe er een scheutje water bij
Valt het vlees uit elkaar in draadjes, als je in prikt? Dan is het klaar!
Laat het draadjesvlees 10 minuten rusten voor je het serveert.
Serveer het draadjesvlees (optioneel) met gekookte aardappelen, rode kool met appeltjes en appelmoes