Icon en

Edison

Het mysterie van de muizenschat
Prentenboek, Geschiedenis en Leesboek
Edison home
Edison
Auteur/Illustrator: Torben Kuhlmann
Oorspronkelijke taal: Duits
Vertaald door: Joukje Akveld
Verschenen: oktober 2018
Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN13: 9789051166514
Prijs: € 19.95 (HC)
Leeftijd: 6-100 jaar
Edison sidepicll
In oktober vorig jaar kwam het vierde boek uit van Torben Kuhlmann en het heet Edison. Geloof het of niet, na Lindbergh en Armstrong is Edison weer net zo'n juweel. De kleine Peter Muis wil op zoek naar een gezonken schat, maar hoe moet hij dit aanpakken? Zo begint dit avontuur!

 

De illustraties zijn onbeschrijfelijk mooi! Torben Kuhlmann heeft zoveel oog voor detail, voor vintage kleurgebruik en hij heeft een briljante techniek. Hij tekent veel muizen maar met hetzelfde gemak tekent hij briljant mensen, auto's, vliegtuigen, raketten, schepen of zijn zelfportret met muis. Zijn werk zou je liever kunst als illustraties noemen.

Edison 02
Edison 03
Bij de prachtige tekeningen is het verhaal onmiddelijk pakkend. Het heeft alles wat je je kunt wensen, spanning, humor en veel acurate informatie bovendien. Heel bijzonder hoe de schrijver het allemaal aan elkaar knoopt!
Edison 05
Edison 06
Wat kunnen we je meer over dit uitzonderlijke boek vertellen? Lees het voor aan je kids of geef het jezelf cadeau. Voor volwassenen zijn de boeken van Torben Kuhlmann ook een mooi bezit, inclusief Mollenstad al hoort dat niet in de muizenserie.

 

Drie schitterende sterren voor Edison van de snazzie-lezertjes jong en ouder!