Boodschappenlijstje
8 gelatineblaadjes
450 gram aardbeien
25 g maïzena
300 ml volle melk
150 gram fijne suiker
40 gram amandelmeel
1/2 theelepel amandelextract
450 ml slagroom
50 gram aardbeien
Dit heb je ook nodig
keukenmachine of vork
een zeef
puddingvorm van 750 ml
mixer
middelgrote spuitzak
medium ster mondstuk
Een Franse blancmange gemaakt met verse aardbeien wordt snel een mooie roze pudding. Die gaan we maken vandaag, Begin gelijk 's ochtends of een dag van te voren, want al is de pudding snel gemaakt hij moet wel goed opstijven! Als er geen mini-monstertjes mee-eten maak je de blancmange extra lekker met een scheutje aardbeienlikeur.
Zo maak je een aardbeien blancmange
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water
Pureer de aardbeien.
Wrijf ze door de zeef.
Roer de maizena door een beetje melk.
Roer de rest van de melk er door.
- Roer ook de suiker en het amandelmeel er door, breng het mengsel aan de kook en zet het vuur laag
- Laat het mengsel in 3 tot 5 minuten langzaam indikken, neem dan de pan van het vuur
Knijp het water uit de gelatine, voeg het aan het mengsel toe.
Roer tot de gelatine is opgelost en voeg het amandelextract toe.
Roer er 300ml slagroom door en alle aardbeienpuree.
Giet het mengsel in de vorm.
Zet de vorm in de ijskast.
Klop de slagroom met wat suiker.
Schep in een spuitzak en leg in de ijskast.
Laat de pudding minimaal 6 uur opstijven of liever een nacht
Dompel de puddingvorm kort in heet water en de vorm met de blancmange om, op een schaal
Spuit slagroomrozetjes rondom de pudding.
Leg de laatste aardbeien er boven op.
Lekker!