Boodschappenlijstje
200 gram verse aardbeien, in schijfjes
sap van een halve limoen
3-4 eetlepels honing (of meer naar smaak)
75 cl Pellegrino, Italiaans bruisend water
Garnering
wat verse muntblaadjes
50 gram verse aardbeien
ijsblokjes
Er zijn weer volop aardbeien te koop, onbespoten en van lokale kwekers zijn ze extra lekker! We eten ze op een boterham, in een toetje of we maken er lekker verse limonade van. Zo kun je veel nare toegevoegde stoffen van frisdrank vermijden en ook zelf de suiker-inname van de kleine monsterjes in de hand houden. Bovendien is de fles snel leeg want zelfgemaakte limonade is het lekkerst.
Zo maak je verse aardbeien limonade
Doe de verse aardbeien in de blender.
Blend de aardbeien tot een gladde puree.
Pers de halve limoen uit en schenk het bij de puree.
Meng het limoensap snel door de aardbeienpuree.
Meng ook de honing er door.
Schenk het aardbeienmengsel in een kan.
Zeef de pitjes uit het mengsel.
Wil je de limonade langer bewaren? Schenk het dan in een gesteriliseerde, goed afsluitbare fles
Schenk de Pellegrino bij het aardbeienmengsel.
Laat het schuim bezinken en roer het mengsel goed door elkaar.
Zet de kan in de ijskast dan kunnen de smaken blenden.
Roer de limonade nog even goed door, voor je het inschenkt.
Doe er eventueel aardbeien, takjes munt en/of ijsblokjes bij.
De versgemaakte aardbeienlimonade smaakt heerlijk!
Fijne zomer!