SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Appel Charlotte

uit Normandië
Met appels, Herfst, Gebak, Frans en Met slagroom
Appel charlotte sidepic

Boodschappenlijst
120 gram fijne suiker
6 appels, geschild, klokhuis eruit, in stukjes
1 sinaasappel, alleen sap
½ theelepel kaneel
100 gram boter, gesmolten
extra boter, om de vorm in te vetten
+/- 6 witte boterhammen
poedersuiker

Appel charlotte sidepicll

De Charlotte is een veelgegeten dessert in Normandië, Frankrijk. Je kunt er je oude boterhammen in recyclen en met de heerlijke herfstappels er in wordt het een heerlijk toetje. Als de Charlotte klaar is kun je er crème caramel over gieten of je geeft er Chantilly room bij. Wij houden van de Charlotte en de mini-monstetjes ook!

Zo maak je een Normandische Appel Charlotte

Eerst de voorbereiding...

Appel charlotte 00
Appel charlotte 01
Appel charlotte 02
Appel charlotte 03

Pers de sinaasappel.

Rol het brood plat.

Knip de korsten van het brood.

Snij het brood doormidden.

Smelt langzaam 20 gram boter

Appel charlotte 05
Appel charlotte 06
Appel charlotte 07

Doe de suiker met 3 eetlepels water in een pan.

Laat de suiker oplossen op laag vuur.

Tot het een lichte karamel is.

Appel charlotte 08
Appel charlotte 09
Appel charlotte 10
Appel charlotte 11

Roer de stukjes appel door de karamel.

Doe het sinaasappelsap erbij.

Voeg de kaneel aan de pan toe.

Roer de gesmolten boter er door.

  • Zet de deksel op de pan, breng aan de kook en kook het mengsel 5 minuten
  • Neem dan de deksel van de pan en kook tot het vocht is verdampt en de appel zacht is

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C Fan

Appel charlotte 12
Appel charlotte 13
Appel charlotte 14

Vet intussen de vorm in met boter.

Smelt de rest van de boter.

Week het brood in de boter.

Appel charlotte 15
Appel charlotte 17
Appel charlotte 18
Appel charlotte 19

Bekleed de vorm met het brood.

Schenk de appel in de vorm,

tot het brood gevuld is.

Dek de appel af met brood.

Bak de Charlotte in het midden van de oven in 35-40 minuten diep goudbruin en knapperig

Appel charlotte 20
Appel charlotte homepage

Laat de Charlotte 5 minuten in de vorm op een rooster afkoelen.

Zet de bakvorm dan op een schaal en draai hem om.

Bestrooi de Appel Charlotte licht met poedersuiker en dan, bon appétit!