Boodschappenlijstje
2 grote aubergines
bloem, om mee te bestrooien
flink wat olijfolie
150 gram Fontina-kaas, in plakjes
100 gram Parmezaanse kaas, vers geschaafd
2 biologische vrije-uitloopeieren
Voor de saus
1 blik gepelde pruimtomaten
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
10 verse basilicumblaadjes, gescheurd
zeezout & peper naar smaak
Vandaag maken we een lekker vegetarisch gerecht, voor wie van aubergines houdt ;)) Wemaken eerst een simpele tomaten saus, in de blender. Dan bakken we de aubergines in wat olie en tot slot bakken we alles samen in de oven, erg lekker! Het recept is voor 4 personen.
Zo maak je de aubergine, kaas en tomaten bake
Begin met de tomatensaus
Doe de tomaten uit het blik in een grote kom.
Doe de eetlepels olijfolie erbij in de kom.
Pers de knoflook en voeg het ook toe.
Kruidt de tomatensaus met zout en peper naar smaak.
Scheur tot slot de basilicum en doe het er ook bij.
Schenk de saus in de keukenmachine.
Blend de tomatensaus kort, het hoeft niet helemaal glad te zijn.
Zet de tomatensaus even opzij en bak de aubergines, zo doe je dat
Was en snij de aubergines in plakken van 1cm dik.
Bestrooi de aubergine aan beide kanten met bloem.
Klop de eieren los en doe ze in een schaal of een diep bord.
Haal alle aubergine schijven door het losgeklopte ei.
Verhit de koekenpan.
Schenk er wat olijfolie in.
Bak de aubergine in de hete olie.
Bak de aubergine-schijven aan beide kanten bruin en laat ze uitlekker op keukenpapier, ga door tot ze allemaal gebakken zijn
Verwarm de oven voor tot 200°C
Giet er wat olie bij, indien nodig.
Maak laagjes van saus, kaas en aubergine in een ovenschaal.
Eindig met tomatensaus en kaas.
Bak de aubergine-schotel 25-30 minuten.
Zet de bake 15 minuten op een rooster voor je hem snijdt.
We serveren de aubergine, kaas en tomaten bake met spagetti.
We geven er ook een groene salade bij, eet smakelijk!