SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een aubergine, kaas en tomatenbake

een mooi, heerlijk vegetarisch gerecht
Hoofdgerecht, Met kaas, Met verse groenten, Sauzen en Vegetarisch
Eggplant cheese tomato bake sidepic

Boodschappenlijstje                 
2 grote aubergines
bloem, om mee te bestrooien          
flink wat olijfolie                    
150 gram Fontina-kaas, in plakjes            
100 gram Parmezaanse kaas, vers geschaafd
2 biologische vrije-uitloopeieren     
Voor de saus     
1 blik gepelde pruimtomaten
4 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gehakt
10 verse basilicumblaadjes, gescheurd  
zeezout & peper naar smaak

Eggplant cheese tomato bake homepage

Vandaag maken we een lekker vegetarisch gerecht, voor wie van aubergines houdt ;)) Wemaken eerst een simpele tomaten saus, in de blender. Dan bakken we de aubergines in wat olie en tot slot bakken we alles samen in de oven, erg lekker! Het recept is voor 4 personen.

Zo maak je de aubergine, kaas en tomaten bake

Begin met de tomatensaus

Eggplant cheese tomato bake 01
Eggplant cheese tomato bake 02
Eggplant cheese tomato bake 03
Eggplant cheese tomato bake 04

Doe de tomaten uit het blik in een grote kom.

Doe de eetlepels olijfolie erbij in de kom.

Pers de knoflook en voeg het ook toe.

Kruidt de tomatensaus met zout en peper naar smaak.

Eggplant cheese tomato bake 05
Eggplant cheese tomato bake 06
Eggplant cheese tomato bake 07

Scheur tot slot de basilicum en doe het er ook bij.

Schenk de saus in de keukenmachine.

Blend de tomatensaus kort, het hoeft niet helemaal glad te zijn.

Zet de tomatensaus even opzij en bak de aubergines, zo doe je dat

Eggplant cheese tomato bake 08
Eggplant cheese tomato bake 09
Eggplant cheese tomato bake 10
Eggplant cheese tomato bake 11

Was en snij de aubergines in plakken van 1cm dik.

Bestrooi de aubergine aan beide kanten met bloem.

Klop de eieren los en doe ze in een schaal of een diep bord.

Haal alle aubergine schijven door het losgeklopte ei.

Eggplant cheese tomato bake 12
Eggplant cheese tomato bake 13
Eggplant cheese tomato bake 14

Verhit de koekenpan.

Schenk er wat olijfolie in.

Bak de aubergine in de hete olie.

Bak de aubergine-schijven aan beide kanten bruin en laat ze uitlekker op keukenpapier, ga door tot ze allemaal gebakken zijn

Verwarm de oven voor tot 200°C

Eggplant cheese tomato bake 15
Eggplant cheese tomato bake 16
Eggplant cheese tomato bake 17
Eggplant cheese tomato bake 18

Giet er wat olie bij, indien nodig.

Maak laagjes van saus, kaas en aubergine in een ovenschaal.

Eindig met tomatensaus en kaas.

Bak de aubergine-schotel 25-30 minuten.

Eggplant cheese tomato bake 19
Eggplant cheese tomato bake sidepicll

Zet de bake 15 minuten op een rooster voor je hem snijdt.

We serveren de aubergine, kaas en tomaten bake met spagetti.

We geven er ook een groene salade bij, eet smakelijk!