Boodschappenlijstje voor 6 cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
1.5 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
½ theelepel vanile extract
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
voor de Bakwell Trifle
250 gram kersen, pot of diepvries
300 ml vanillevla (homemade of gekocht)
300 ml double cream
2 eetlepels fijne suiker
50 gram amarettikoekjes
De Britse trifle is populair bij snazzie, de monstertjes vinden ze ook erg lekker. Zij krijgen ze atijd op mini-formaat en soms in aangepaste vorm (geen geconfijte kersen of madeira cake hier), maar ze vinden ze toch heerlijk. Cupcakes zijn snel gemaakt, verse vanillevla ook en als je ze een dagje eerder maakt, prima juist.
Zo maak je een Bakewell Trifle
Zet vormpjes in een cupcake-bakvorm.
Klop de boter met de suiker in 10 minuten romig.
Voeg het halve ei aan de botermix toe
Doe de vanille erbij en mix het door het botermengsel.
Zeef de bloem er in gedeelten bij.
Vouw de bloem in het botermengsel.
Tot je een glad beslag hebt.
Voeg dan de melk toe.
Vouw het snel in.
Vul de vormpjes tot 2/3.
Bak de cupcakes 20-25 minuten.
Check of de cupcakes gaar zijn door een prikker in het midden te steken, die prikker moet er schoon uitkomen
Laat de cakejes helemaal afkoelen.
Pak alle ingrediënten er bij.
Snij de cupcakes in stukjes.
Druk de cake op de bodem.
Leg de kersen er op.
Schenk het kersensap er over.
Dek af met vanillevla.
Klop de slagroom met de suiker tot je stijve pieken ziet
Spuit een grote toef geklopte slagroom op de Bakewell Trifles.
Decoreer de Bakewell Trifles met kersen en amaretti koekjes.
Enjoy!