Icon nl
Een bloemenkrans sidepic

Shopping list
125g butter (room temperature)         
125g caster sugar                
1 free range organic egg (S)
1 teaspoon vanilla extract
250 gram (Zeeland) flour
½ teaspoon baking powder
icing sugar
fondant icing in various colours

Een bloemenkrans homepage

The solstice has passed and today we celebrate Saint John's Day at school. We're baking a wreath of flower cookies because summer is coming! These little cookies disappear quickly into all those greedy little mouths, so we bake a lot of them!

How to make a flower wreath of biscuits

Make our well-known recipe for vanilla cookie dough, download the recipe

Een bloemenkrans 01
Een bloemenkrans 02
Een bloemenkrans 03
Een bloemenkrans 04

Knead the dough briefly.

Roll the dough to 1 cm thickness.

Cut out the flowers.

Place on waxed paper on the tray.

Cover the biscuits and place them for 30 minutes in the fridge

Een bloemenkrans 05
Een bloemenkrans 06
Een bloemenkrans 07

Preheat the oven to 170°C

Bake the biscuits for 8-10 minutes.

Let the biscuits cool on a wire rack.

Een bloemenkrans 08
Een bloemenkrans 09
Een bloemenkrans 10

Dust your workspace with icing sugar and roll the icing thinly.

Cut out flowers and hearts and stick on the fondant with some water.

Cut fout or colour and decoration some green fondant leaves.

Een bloemenkrans 11
Een bloemenkrans 12

Place the flower biscuits on a serving platter.

Serve the biscuits with some tea.

Happy Summer!