Boodschappenlijstje
2 eetlepels zonnebloemolie
1½ eetlepel Faja Lobi masala
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram kipfilet
zeezout & zwarte peper
½ bouillonblokje
20ml water
½ theelepel maïzena
4 Surinaamse broodjes
Optioneel:
Madame Jeannette sambal, naar smaak
Vandaag maken we Surinaamse broodjes kip-kerrie. Overal in Rotterdam kun je ze kopen maar wij moeten eerst in de auto stappen om bij de afhaal te komen of het laten bezorgen. Daarom maken we ze lekker zelf, naar Surinaams recept van een goede vriendin. De Faja Lobi kruiden en sambal vind je gewoon bij Albert Heijn. Makkelijk! :))
Zo maak je broodjes kip-kerrie
Snij een ui fijn.
Snij de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in de pan.
Doe de masala erbij en roer door.
Bak de ui en knoflook 2 minuten mee.
Doe dan de kipreepjes erbij en roer ze door.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan..
Voeg er de 20ml water aan toe.
Schep alles goed om.
Laat de kip 15 minuten sudderen.
Schep de maïzena door de kip.
Laat de maïzena de saus even indikken.
Leg zoetzuur op de broodjes en schep er de kip-kerrie op.
Serveer de kip-kerrie broodjes met madame Jeanette sambal en extra ingelegde ui en komkommer erbij, zo lekker!