Boodschappenlijstje
een rol bladerdeeg
een ananas
50 gram fijne suiker
1 – 2 theelepels kaneel
2 liter zonnebloemolie, om te frituren
Omdat ananas een geliefd fruit is in de Chinese eetcultuur combineren we vandaag onze oud- & nieuwjaars beignet met ananas, in plaats van appel. Een eet-crossover van culturen, speciaal voor Chinees Nieuwjaar.
Zo maak je ananasbeignets
Snij de ananas in schijven.
Steek cirkels uit bladerdeeg.
Steek ook de restjes uit.
Leg de ananas er op.
Roer kaneel en suiker doorelkaar.
Vul het gat met de kaneelsuiker.
Strijk water op de randen.
Druk de randen goed dicht.
Druk een vork tegen de rand.
Verwarm de olie tot 180°C
Laat de beignet rustig in de pan glijden.
Bak de beignet in 3 minuten goudbruin.
Draai de beignet nog 3 minuten om.
Laat hem uitlekken op keukenpapier.
Druk de beignets met beide kanten in de kaneelsuiker.
Serveer de ananasbeignets lekker bij de thee.
Happy Divali!