Boodschappenlijstje
Frambozen sorbet ijs
500 gram frambozen (vers of bevroren)
200 ml water
200 gram suiker
1 theelepel citroensap
Frambozen float
½ l bruisend water
2-3 bolletjes frambozen sorbetijs
60 gram verse frambozen
ijsblokjes
leuke rietjes
Vandaag maken we een lekker zomers drankje uit de USA en wat is daar nou zo leuk aan? Maak eerst zelf het sorbet ijs. Heb je geen ijsmachine? Geen paniek, Je kunt nog steed meedoen. Onderaan dit recept kun je lezen hoe het werkt zonder ijsmachine.
Heb je wel een ijsmachine draai je ijs dan zoals in de gebruiksaanwijzing staat, dat kan nogal verschillen per machine! Daar gaan we dan, eerst het sorbet ijs en daarna het drankje,
Zo maak je eerst sorbet ijs en dan een Raspberry Float
Zet de container van de ijsmachine altijd een nacht van tevoren in de vriezer!
Laat bevroren frambozen een half uur ontdooien.
Doe water en suiker in een steelpan,
Breng suikerwater het aan de kook.
Los de suiker op en laat het mengsel afkoelen.
Doe de frambozen in de keukenmachine.
Pureer de frambozen.
Schep de puree in een zeef.
Zeef de pitjes uit de frambozenpuree.
Roer de afgekoelde suikersiroop door de puree.
Pak de ijskoude container uit de vriezer.
Zet hem aan en schenk de puree er in.
De onze mengt een half uur voor sorbet.
Laat het ijs even opstijven in de vriezer.
Plet wat verse frambozen.
Doe het in een glas en voeg 2-3 scheppen sorbet toe.
Vul het glas op met bruisend water en eventueel ijsblokjes.
Zo maak je sorbet ijs zonder ijsmachine
- Doe het sorbetmengsel in een diepvriescontainer en vries het ongeveer 6 uur
- Hark het ieder uur even door met een vork totdat het sorbet ijs als zacht ijs voelt
Lekker! Fijne zomer!