Boodschappenlijst
Joconde cake
Frambozengelei
50 ml water
50 gram fijne suiker
50 gram frambozen
5 gram gelatine
voor de vulling
100 gram aardbeien
400 gram crème pâtissière
140 gram slagroom
Gisteren hebben we de cake voor onze aardbeientaart gebakken, die ligt al klaar. De crème pâtissière is ook al gemaakt, daarmee maken we de vulling voor de taart. Nu hoeven we de cake alleen nog op te bouwen en de frambozengelei die er bovenop komt te maken.
Zo maak je de Franse aardbeientaart
Pak de Joconde-cake - die je gisteren hebt gebakken - er bij.
Pak de taartvorm die je wil gebruiken.
Steek er met de taartvorm een top en bodem uit.
Zet de uitgestoken cake even opzij tot later.
Maak de vulling
Was en snij de aardbeien.
Doe de slagroom en suiker in de mixer.
Klop tot je zachte pieken ziet.
Doe de crème pâttisière in een grote kom.
Voeg wat room toe en klop het door.
Ga zo door totdat de slagroom op is.
Zet de cakevorm klaar op een vel bakpapier.
Zo stel je de cake samen
Doe een cakebodem in de vorm.
Spuit room rondom de vorm, druk er aardbeien in.
Vul het midden op met room.
Spuit room tussen de aardbeien in de cirkel.
Leg aardbeien in het midden en bedek ze met room.
Maak de room helemaal op en strijk het glad.
Leg het tweede stuk cake er bovenop.
Om straks de taart goed uit de vorm te krijgen moet hij stevig zijn, daarom gaat hij in de ijskast om op te stijven
Intussen maak je de frambozengelei
Week de gelatine 15 minuten in koud water.
Meet en weeg de ingrediënten voor de gelei.
Los de suiker in het hete water op.
Voeg de frambozen aan het suikerwater toe.
Roer de frambozen door het suikerwater.
Breng het frambozenmengsel aan de kook.
Draai na 30 seconden koken het gas uit.
Wrijf het frambozenmengsel door een zeef.
Knijp de gelatine uit, doe het bij het mengsel.
Los de gelatine op in het frambozenmengsel.
Giet de hete frambozengelei over de taart.
Laat de gelei 30 minuten opstijven in de ijskast.
Schuif de vorm voorzichtig van de taart.
Prendre plaisir!