SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een Franse aardbeientaart

We gaan weer naar school!
Met vers fruit, Zomer, Frans, Taart en Met slagroom
French strawberry cake sidepic

Boodschappenlijst
Joconde cake
Frambozengelei
50 ml water
50 gram fijne suiker 
50 gram frambozen
5 gram gelatine
voor de vulling
100 gram aardbeien
400 gram cr
ème pâtissière
140 gram slagroom

French strawberry cake promo

Gisteren hebben we de cake voor onze aardbeientaart gebakken, die ligt al klaar. De crème pâtissière is ook al gemaakt, daarmee maken we de  vulling voor de taart. Nu hoeven we de cake alleen nog op te bouwen en de frambozengelei die er bovenop komt te maken.

Zo maak je de Franse aardbeientaart

French strawberry cake 01
French strawberry cake 02
French strawberry cake 03
French strawberry cake 04

Pak de Joconde-cake - die je gisteren hebt gebakken - er bij.

Pak de taartvorm die je wil gebruiken.

Steek er met de taartvorm een top en bodem uit.

Zet de uitgestoken cake even opzij tot later.

Maak de vulling

French strawberry cake 05
French strawberry cake 06
French strawberry cake 07

Was en snij de aardbeien.

Doe de slagroom en suiker in de mixer.

Klop tot je zachte pieken ziet.

French strawberry cake 08
French strawberry cake 09
French strawberry cake 10
French strawberry cake 11

Doe de crème pâttisière in een grote kom.

Voeg wat room toe en klop het door.

Ga zo door totdat de slagroom op is.

Zet de cakevorm klaar op een vel bakpapier.

Zo stel je de cake samen

French strawberry cake 12
French strawberry cake 13
French strawberry cake 14

Doe een cakebodem in de vorm.

Spuit room rondom de vorm, druk er aardbeien in.

Vul het midden op met room.

French strawberry cake 15
French strawberry cake 16
French strawberry cake 17
French strawberry cake 19

Spuit room tussen de aardbeien in de cirkel.

Leg aardbeien in het midden en bedek ze met room.

Maak de room helemaal op en strijk het glad.

Leg het tweede stuk cake er bovenop.

Om straks de taart goed uit de vorm te krijgen moet hij stevig zijn, daarom gaat hij in de ijskast om op te stijven

Intussen maak je de frambozengelei

French strawberry cake 20
French strawberry cake 21
French strawberry cake 22

Week de gelatine 15 minuten in koud water.

Meet en weeg de ingrediënten voor de gelei.

Los de suiker in het hete water op.

French strawberry cake 23
French strawberry cake 24
French strawberry cake 25
French strawberry cake 26

Voeg de frambozen aan het suikerwater toe.

Roer de frambozen door het suikerwater.

Breng het frambozenmengsel aan de kook.

Draai na 30 seconden koken het gas uit.

French strawberry cake 27
French strawberry cake 28
French strawberry cake 30
French strawberry cake 30

Wrijf het frambozenmengsel door een zeef.

Knijp de gelatine uit, doe het bij het mengsel.

Los de gelatine op in het frambozenmengsel.

Giet de hete frambozengelei over de taart.

French strawberry cake 31
French strawberry cake home

Laat de gelei 30 minuten opstijven in de ijskast.

Schuif de vorm voorzichtig van de taart.

Prendre plaisir!