Icon en

Een heerlijke herfstpudding

een Hairy Bakers' Best of British recept
Herfst, Dessert en Met vers fruit
Autumn pudding sidepic

Boodschappenlijst
400 gram peren      
300 gram appels         
500 gram rijpe pruimen        
450 gram verse bramen   
200 gram fijne suiker                                  
15 gram boter
zonnebloemolie, om in te vetten
12 sneetjes witbrood, zonder korst
optioneel slagroom

Autumn pudding sidepicll

We maken een typisch Britse pudding - met een recept van de Hairy Bikers - die op een Franse Charlotte lijkt. Het is ook een broodpudding gevuld met fruit met 1 groot verschil: er komt geen oven aan te pas. Omdat we graag herfstfruit eten lijkt het ons een leuk recept om te maken maar of het echt zo lekker is gaan we nog proeven. Maak de pudding op zaterdag, dan smaakt ie zondag op z'n best!

Zo maak je de herfstpudding

Dag 1

Autumn pudding 01
Autumn pudding 02
Autumn pudding 03
Autumn pudding 04

Schil appels en peren, klokhuizen er uit, snij in vieren.

Was de pruimen, halveer ze en wip de pit er uit.

Was ook de bramen en doe al het fruit in een pan.

Voeg de boter en suiker aan het fruit toe.

Autumn pudding 05
Autumn pudding 06
Autumn pudding 07

Zet de pan laag op en breng het fruit dan aan de kook.

Laat het fruit +/- 15 minuten sudderen tot het zacht maar niet papperig is.

Zet een vergiet in een grote kom en laat het fruit 10 minuten uitlekken.

Doe het sap terug in de pan en laat het zachtjes inkoken to je ongeveer de helft over hebt (+/- 600ml)

Autumn pudding 08
Autumn pudding 09
Autumn pudding 10
Autumn pudding 11

Laat het fruitsap afkoelen, giet het eventueel in een koude kom.

Bekleed de ingevette vorm met folie.

Snij een cirkel uit het brood en de rest in de helft.

Van de afgesneden korstjes maken we later paneermeel.

Autumn pudding 12
Autumn pudding 13
Autumn pudding 14

Doop de cirkel in het sap en leg in de vorm.

Doe hetzelfde met de helften brood.

Schep dan het fruit in de vorm.

Druppel wat fruitsap over het fruit en doop de laaste stukjes brood in de rest van het sap

Autumn pudding 15
Autumn pudding 16
Autumn pudding 17
Autumn pudding 18

Druk de laatste helften brood bovenop de pudding.

Bedek de top van de pudding met vershoudfolie.

Zet een passend bord bovenop de pudding.

Zet er wat gewicht op, zoals bv conservenblikken.

Zet de pudding zo een nacht in de ijskast

Dag 2

Autumn pudding 19
Autumn pudding 20
Autumn pudding 21

Klop de slagroom stijf met de suiker.

Schep de nummer in een spuitzak.

Haal de pudding uit de vorm.

Zo doe je dat: Leg een schaal op de puddingvorm, flip de vorm en neem het folie van de pudding

Autumn pudding 22
Autumn pudding home

We spuiten kleine roosjes slagroom om de pudding, voor het leuk ;))

Als we de pudding snijden krijgt iedereen zoveel room als zij / hij wil.

De pudding is echt superlekker, er zijn geen restjes dit keer, fijne herfst!