SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een herfsttaart

met cheesecake crème en fruit
Herfst, Frans, Met slagroom, Met vers fruit en Taart
Herfsttaart sidepic

Boodschappenlijstje
7½ gram gelatine  
150 gram roomkaas                
20 gram suikerbakkerspoeder                        
25 ml water                  
80 gram fijne suiker     
3 vrije uitloop bio-eierdooiers       
20 ml citroensap                               
½ theelepel vanille extract                                
300 gram slagroom  
1 rol bladerdeeg      
vers fruit naar keuze

Herfsttaart sidepicll

Deze bladerdeeg fruittaart is supermakkelijk te maken en erg lekker, de vulling is een frisse cheesecrème. Begin met het maken van de vulling en terwijl die opstijft in de ijskast begin je aan de taart.

Zo maak je deze herfst-fruittaart

Herfsttaart 01
Herfsttaart 02
Herfsttaart 03
Herfsttaart 04

Week de gelatine 15 minuten in koud water.

Roer de roomkaas los met een spatel.

Roer de poedersuiker door de kaas tot een glad mengsel.

Breng suiker en water aan de kook tot exact 118°C.

Herfsttaart 05
Herfsttaart 06
Herfsttaart 07

Klop intussen de eieren los.

Voeg de hete suikerstroop langzaam toe.

Los er de uitgeknepen gelatine in op.

Herfsttaart 08
Herfsttaart 09
Herfsttaart 10
Herfsttaart 11

Mix alles goed door elkaar.

Voeg citroensap en vanille toe.

Roer de kaas er in drie delen door.

Roer het kaasmengsel goed glad.

Herfsttaart 12
Herfsttaart 13
Herfsttaart 14

Klop de slagroom maar niet te stijf.

Klop het kaasmengsel er door.

Schep de kaascrème-vulling in een bakje.

Zet het bakje in de ijskast en begin met het deeg

Verwarm de oven voor op 200°C / 220°C (hete lucht oven) en leg bakpapier op de bakplaat

Herfsttaart 18
Herfsttaart 19
Herfsttaart 20
Herfsttaart 21

Rol het bladerdeeg uit.

Vouw 1/3 naar het midden.

Vouw de andere kant er over.

Leg het deeg op de bakplaat.

Herfsttaart 22
Herfsttaart 23
Herfsttaart 24

Bak het bladerdeeg in 30 - 40 minuten gaar.

Laat het afkoelen en snij overlangs door.

Neem de kaascrème uit de ijskast.

Klop de kaascreme even stevig door en schep het in een spuitzak met een grote, ronde tip

Herfsttaart 25
Herfsttaart 26
Herfsttaart 27

Spuit kaascrème tussenin en bovenop.

Smelt de abrikozenjam.

Was het fruit grondig.

Boen een sinaasappel goed af onder de hete kraan, de sinaasappelschil heeft vaak een waslaagje voor het mooi!

Herfsttaart 28
Herfsttaart home

Snij of pluk het fruit van de steel.

Druk het fruit op de taart en bestrijk het met warme jam.

Prendre plaisir!