Boodschappenlijstje
7½ gram gelatine
150 gram roomkaas
20 gram suikerbakkerspoeder
25 ml water
80 gram fijne suiker
3 vrije uitloop bio-eierdooiers
20 ml citroensap
½ theelepel vanille extract
300 gram slagroom
1 rol bladerdeeg
vers fruit naar keuze
Deze bladerdeeg fruittaart is supermakkelijk te maken en erg lekker, de vulling is een frisse cheesecrème. Begin met het maken van de vulling en terwijl die opstijft in de ijskast begin je aan de taart.
Zo maak je deze herfst-fruittaart
Week de gelatine 15 minuten in koud water.
Roer de roomkaas los met een spatel.
Roer de poedersuiker door de kaas tot een glad mengsel.
Breng suiker en water aan de kook tot exact 118°C.
Klop intussen de eieren los.
Voeg de hete suikerstroop langzaam toe.
Los er de uitgeknepen gelatine in op.
Mix alles goed door elkaar.
Voeg citroensap en vanille toe.
Roer de kaas er in drie delen door.
Roer het kaasmengsel goed glad.
Klop de slagroom maar niet te stijf.
Klop het kaasmengsel er door.
Schep de kaascrème-vulling in een bakje.
Zet het bakje in de ijskast en begin met het deeg
Verwarm de oven voor op 200°C / 220°C (hete lucht oven) en leg bakpapier op de bakplaat
Rol het bladerdeeg uit.
Vouw 1/3 naar het midden.
Vouw de andere kant er over.
Leg het deeg op de bakplaat.
Bak het bladerdeeg in 30 - 40 minuten gaar.
Laat het afkoelen en snij overlangs door.
Neem de kaascrème uit de ijskast.
Klop de kaascreme even stevig door en schep het in een spuitzak met een grote, ronde tip
Spuit kaascrème tussenin en bovenop.
Smelt de abrikozenjam.
Was het fruit grondig.
Boen een sinaasappel goed af onder de hete kraan, de sinaasappelschil heeft vaak een waslaagje voor het mooi!
Snij of pluk het fruit van de steel.
Druk het fruit op de taart en bestrijk het met warme jam.
Prendre plaisir!