SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Een huis vol lekkers

een kinderkookboek
Prentenboek, Koken, Suikerfeest en Feesten van over de wereld
Een huis vol lekkers sidepic

Een huis vol lekkers
Auteur/Illustrator: Felicita Sala
Oorspronkelijke uitgave: Frans (Italiaans)
Vertaald door: Caroline van Godtsenhove
Verschenen: juni 2020
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
EAN: 9789002271236
Prijs: € 16.99 (HC)
Leeftijd: 6 - 10 jaar

Vandaag begint het Suikerfeest en dit gezellige kinder(kook)boek past er naar onze mening prachtig bij! In juni 2020 werd Een huis vol lekkers - zoals de Vlaamse versie heet - ook in Nederland gepubliceerd. Het is het eerste soloboek van de Italiaanse schrijfster/illustrator Felicita Sala en ze heeft er een superleuk kookboek van gemaakt. In de herfst van 2019 kwam de Franse vertaling al uit. Inmiddels heeft het boek heel Europa en zelfs de Verenigde Staten bereikt, wel allemaal met een andere titel ;))

Een huis vol lekkers 01
Een huis vol lekkers 02
Een huis vol lekkers 03
Een huis vol lekkers 04

De teksten in dit boek zijn kort en eenvoudig, de recepten zijn heel gevarieerd en goed afgestemd op kinderen. De illustraties zijn briljant, sfeervol, kleurig en modern. De boodschap in deze Covidtijd moeten we even in het achterhoofd houden, want iedereen uitnodigen om mee te eten is supergezellig, maar niet nu, met een mondkapje en op 1.5 meter afstand van elkaar

Een huis vol lekkers 06
Een huis vol lekkers 07

Een huis vol lekkers is niet alleen leuk om uit te bakken voor het Suikerfeest, het is ook een mooi Suikerfeest cadeau voor kids! Felicita Sala, beste illustrator van de Andersenprijs 2020, vertelt (in het Italiaans) hoe ze begon met illustreren voor kinderen. Meer van haar werk vind je hier. Het vrolijke boek wordt hier door onze grote en kleinere (voor)lezers erg gewaardeerd en de lekkere koekjes van Jeremiah hebben we al gebakken.

Drie stralende sterren voor Een huis vol lekkers, van alle snazzie-bakkertjes!