Icon en

Een klein chocoladetaartje

voor mama
Met chocolade, Met vers fruit, Taart en Moederdag
Chocolade taartje sidepic

Boodschappenlijsten
75 gram patent bloem     
½ theelepel bakpoeder                    
¼ theelepel zout                    
2½ eetlepel cacaopoeder            
55 gram melkchocolade, fijngehakt
60 gram boter, kamertemperatuur
65 gram fijne kristalsuiker
2 grote vrije uitloop bio eieren, kamertemp.
60 ml melk

Chocolade taartje 28

Morgen is het moederdag daarom bakken we vandaag een klein chocoladetaartje voor mam. Morgen maken we het taartje af met we een snelle chocolade botercrème. En...we zetten er (ontdooide) frambozen uit de tuin op. Dat wordt onze verrassing voor mama.

Zo maak je een chocolade taartje

Download het recept (inclusief botercrème recept) en begin met de voorbereiding

Chocolade taartje 01
Chocolade taartje 02
Chocolade taartje 03
Chocolade taartje 04

Vet twee 10x6cm bakvormen in.

Weeg de droge ingrediënten.

Zeef ze in een grote kom.

Roer doorelkaar en zet opzij.

Chocolade taartje 05
Chocolade taartje 06
Chocolade taartje 07

Hak de chocolade klein.

Smelt het au bain marie.

Laat de chocolade afkoelen.

Zo maak je het beslag

Chocolade taartje 08
Chocolade taartje 09
Chocolade taartje 10
Chocolade taartje 11

Doe boter en suiker in de mixer.

Mix samen romig in 5 minuten.

Voeg - al kloppend - 1 ei toe.

Voeg ook het tweede ei toe.

Chocolade taartje 12
Chocolade taartje 13
Chocolade taartje 14

Roer de melk er door.

Doe het meelmengsel erbij, vouw het in..

Schep de afgekoelde chocola erdoor.

Zo bak je de cakes

Verwarm de oven voor tot 165°C en schuif het rooster in het midden

Chocolade taartje 15
Chocolade taartje 16
Chocolade taartje 17
Chocolade taartje 18

Pak de ingevette vormen erbij.

Verdeel het beslag precies gelijk.

Bak de cakejes 30 minuten.

Laat ze 10 min. koelen in de vorm.

Haal de cakejes uit de vormen en laat ze helemaal afkoelen

Chocolade taartje 20
Chocolade taartje 21
Chocolade taartje 22
Chocolade taartje 23

Verspreid ¼ van de botercrème over een van de cakes.

Druk de tweede cake licht op de botercrème.

Bedek de cake helemaal met een dunne laag crème.

Geeft niet als je wat kruimels ziet, dit is pas de kruimellaag.

Chocolade taartje 24
Chocolade taartje 25
Chocolade taartje 26

Laat de taart 30 minuten opstijven in de ijskast.

Pak de ontdooide frambozen er bij.

Strijk nog een laagje botercrème over de cake.

Chocolade taartje 27
Chocolade taartje 29

Spuit rozetjes boven op de cake en versier met fruit.

Nu kun je mama gaan verrassen!

Fijne Moederdag!