Boodschappenlijsten
75 gram patent bloem
½ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
2½ eetlepel cacaopoeder
55 gram melkchocolade, fijngehakt
60 gram boter, kamertemperatuur
65 gram fijne kristalsuiker
2 grote vrije uitloop bio eieren, kamertemp.
60 ml melk
Morgen is het moederdag daarom bakken we vandaag een klein chocoladetaartje voor mam. Morgen maken we het taartje af met we een snelle chocolade botercrème. En...we zetten er (ontdooide) frambozen uit de tuin op. Dat wordt onze verrassing voor mama.
Zo maak je een chocolade taartje
Download het recept (inclusief botercrème recept) en begin met de voorbereiding
Vet twee 10x6cm bakvormen in.
Weeg de droge ingrediënten.
Zeef ze in een grote kom.
Roer doorelkaar en zet opzij.
Hak de chocolade klein.
Smelt het au bain marie.
Laat de chocolade afkoelen.
Zo maak je het beslag
Doe boter en suiker in de mixer.
Mix samen romig in 5 minuten.
Voeg - al kloppend - 1 ei toe.
Voeg ook het tweede ei toe.
Roer de melk er door.
Doe het meelmengsel erbij, vouw het in..
Schep de afgekoelde chocola erdoor.
Zo bak je de cakes
Verwarm de oven voor tot 165°C en schuif het rooster in het midden
Pak de ingevette vormen erbij.
Verdeel het beslag precies gelijk.
Bak de cakejes 30 minuten.
Laat ze 10 min. koelen in de vorm.
Haal de cakejes uit de vormen en laat ze helemaal afkoelen
Verspreid ¼ van de botercrème over een van de cakes.
Druk de tweede cake licht op de botercrème.
Bedek de cake helemaal met een dunne laag crème.
Geeft niet als je wat kruimels ziet, dit is pas de kruimellaag.
Laat de taart 30 minuten opstijven in de ijskast.
Pak de ontdooide frambozen er bij.
Strijk nog een laagje botercrème over de cake.
Spuit rozetjes boven op de cake en versier met fruit.
Nu kun je mama gaan verrassen!
Fijne Moederdag!